Snö & spa på Aqua Vitalis

bär på taggbuske vinter

Kan det vara bättre än att man vaknar upp till ett helt vitt landskap och vet att man ska på spa på Aqua Vitalis hela dagen? 

Julhelgen har varit supermysig men intensiv och det har varit fullt upp med allt vi vill göra och alla vi vill träffa. Skönt att få koppla av lite och i söndags var vi på Aqua Vitalis i Skövde, ett relaxspa som ligger i Skövdes äventyrsbadhus. Jag vet, det låter inte superlyxigt men det är en gömd pärla – riktigt fint spabad som byggdes runt 2009 så det är fräscht och fint.

Måste verkligen tipsa er om att åka dit om ni har vägarna förbi. Det här inlägget är inte sponsrat (det skriver jag alltid ut!) men det är verkligen jättefint och inträdet är dessutom bara 220 kr/person. Inomhus finns ångbastu, aufgussbastu med bastusittningar, två upplevelseduschar med lukt, ljud, ljus och vattenspel, varmpool, typ 40 grader varm hamamsten i marmor och ett solrum.

En höjdare var bastusittningen på 10 minuter med doft av pepparmynta och skön is att kyla ner sig med. Solrummet har fågelkvitter och vågskvalp i högtalarna, olika solprogram med riktiga solterapilampor (bra nu på vintern!) och supersköna relaxstolar att ligga i. Här spenderar man lätt 20-30 minuter halvsovande, så avslappnande.

aqua vitalis

Mitt i allt ligger en mysig yta med ett litet fik och dämpad belysning och utanför är det en liten mysig innegård. Där ute finns en 27-gradig utomhuspool – att stå i bikini och låta snön falla på kroppen för att sedan ta ett dopp i poolen är ju inte helt fel! Runt poolen är det mysig belysning och två bastuar, den ena med panoramafönster över poolen, lyxigt att sitta där i värmen och se hur snön faller utomhus.

Naturligtvis finns det också möjlighet att boka spabehandlingar och nyttja äventyrsbad och motionsbassäng, men vi hoppade det och slappnade bara av i relaxdelen, riktigt skönt efter julen. Kopierade in en karta på hur relaxen på Aqua Vitalis ser ut ovan.

Spadag i kombination med snö, lätt en perfekt söndag! 

Den tecknade bilden är lånad från http://www.arenaskovde.se/aquavitalis/oversikt/

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close