Jag hittar inte rätt ord…men har en himla bra känsla!

Läste om allas ledord för 2021 kring nyår och brukar alltid sätta ett ledord för nya året – nystart och allt ni vet. Men det fanns inget som passade, inget som kändes bra så jag släppte det just då.

Balans var ledordet 2019, stark var ledordet 2015 och moments var ironiskt nog ledordet för 2020 – ett år jag tänkte fylla med små, härliga händelser som middagsbjudningar, fika med vänner och umgås med familjen. Det gick ju sådär i och med corona – men det blev en himla massa andra typer av härliga moments istället. Här kan du läsa om alla Ups & Downs 2020 – om downhill och vanlife, om offpiståkning i Alperna och byggandet av en ny campervan. Om kitesurf, om nattbad och om en tripp till Portugal mitt mellan alla coronavågor.

Men nu har känslan landat – och så finns det inte nåt bra ord som passar. Fan också. Särskilt inte när det ska låta bra på bloggen – och jag har funderat alldeles för länge och nästan struntat i att skriva det här inlägget för att jag inte hittar rätt ord. Så screw it, jag får förklara känslan istället!

2021 kommer innebära många saker jag inte kan påverka – corona, graviditet, förlossning, nytt liv med bebis och en post-preggo-kropp som behöver byggas upp igen. Någonstans tänkte jag ordet “acceptans” – men det känns så himla tråkigt, jordat och negativt. Inte alls mig och inte alls känslan för 2021, som handlar om så himla mycket mer. Så mycket mer power, så mycket mer inställning, så mycket mer jävlar anamma! 

Explorista gravid på topptur

Att vara gravid är inte mitt favorittillstånd, även om jag naturligtvis är supertacksam och otroligt fascinerad över hur väl kroppen hanterar allt. Jag saknar tuff träning på gymmet och att kunna springa i snön, jag saknar att ha en mage som en kitesurfsele går runt och jag saknar att kunna göra branta åk i lössnön. Eller bara att kunna knyta skorna, att kunna resa mig ur soffan utan att frusta och att kunna gå en powerwalk som innefattar backar utan att behöva stanna och andas halvvägs. Men – jag är sjukt imponerad över min kropp. Den är stark, nej, den är fan awesome!

Och jag ser två val: antingen kan jag gilla läget, acceptera att det inte går att göra mina vanliga aktiviteter och vanliga träning och ligga på soffan istället. Eller så antar jag utmaningen och jag ge kroppen all kärlek, aktiviteter och träning som går – att hålla mig stark under graviditeten, att röra mig och träna utefter mina nya förutsättningar och att så snabbt som möjligt bygga upp kroppen igen efter den här påfrestningen. My choice – vad hade du valt?

Och screw corona – jag är galet trött på det men det hjälper ju tyvärr inte situationen. Så hoppa över att klaga på corona och äg situationen istället, se på vad vi faktiskt kan göra och gör det istället.

Explorista gravid på topptur

Livet med baby har jag ingen aning om hur det blir, och jag försöker gå in i det förutsättningslöst. Jag vet mina värderingar, jag och min kille vet hur vi vill leva vårt liv – och sen hittar vi lösningar därefter. Min inställning är allt allt går om man vill, och sen får man anpassa tillvägagångssättet efter situationen, som alltid.

Det känns kul, ett år med många uncertainties & utmaningar. Så, help me out – vilket ord skulle du satt på mitt 2021?

Gillar du den här typen av inlägg så klicka gärna på hjärtat!

8 comments

 1. Typ; Embrace? Omfamna?
  Mer uppskattande än acceptans liksom.

  Ni har ju något magiskt framför er. Wow! Den grejen kommer bara en gång i livet (första gången är det mest speciella.. så är det bara).
  Var också så övertygad innan om att göra på vårt sätt, inte bli förutsägbart försiktiga. Det kan gå till överdrift (vi var mer relaxed med de andra) men var samtidigt viktigt för att faktiskt bli icke-bekväma föräldrar. Det är ju super att ha pratat massor om hur man vill ha det innan. Sen kan det inte regisseras, men gemensamhet kring hur man vill ha det ”om det går” tror jag är superviktigt.

  Njut 2021. Det kommer bli ert bästa!

  1. Bra ord! Tack för alla tips, jag tror att det får lösa sig längs vägen och man får påminna sig om vad man tycker är viktigt ibland så att man inte tappar bort sig i allt nytt. :)

 2. Själv har jag ledordet frihet men i din situation kanske orden Livet, vardagslyx, njuta eller närvaro är bättre. Ordet närvaro för att du alltid är närvarande i det du kommer vara med om. Att påminna dig om att vara här och nu. Att göra den stunden till den bästa efter de förutsättningar du har just då. Kanske ordet njuta för att du ska njuta av de små och stora stunderna du får i ditt nya liv.
  Vardagslyx för att påminna dig om att vardagen är bra och ordet livet för att ni skapar ett nytt liv just nu och allt de som kommer att hända är en del av ert nya liv.
  Lycka till med allt!

  1. Tack för alla tips! Frihet är alltid med, någon typ av grundvärdering i livet hos mig. :) Tack, det blir en spännande ny tid!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close