Spaweekend på Varbergs kurort

Favorit i repris! Spa, kan det någonsin bli fel? Jag tror inte det, särskilt inte på hösten. Tänk långa promenader med vackra höstlöv på marken och burrigt, regnigt väder. Komma in till hotellrummet, ta av tjocka ytterkläder och gå den korta promenaden till spaavdelningen för att sjunka ner i en varm bubbelpool. Njuta av värmen, titta ut över det kalla havet och regnet mot rutan. Avsluta med middag i restaurangen och något gott att dricka i stora fåtöljer framför brasan.

Jag älskar höstspa och kan varmt rekommendera Varbergs kurort, eller Varbergs kusthotell som det numera heter. Om du redan har varit där och vill till något nytt kanske Vann är ett alternativ?

141021: Härliga helg! Fredags eftermiddag blev det en tur till Varberg, för att spendera en natt på Varbergs Kurort. Jag har inte varit där innan men blev verkligen positivt överraskad!

Snabb incheckning i fint dubbelrum, sedan på med träningskläderna. Hotellet ligger 52 steg från den egna sandstranden, som följs av en strandpromenad på 3 km till Varbergs centrum, eller åt andra hållet, en kort promenad till stora badstranden och surfmeckat Apelviken. Vi satte fart på löparbenen längs strandpromenaden mot centrum, så härligt att jogga längs havet! När vi kom tillbaka bytte vi om till badrock och tofflor vi fick på rummet, sedan bar det av till hotellets spa. Här spenderades flera timmar i saltvattenpoolen på 32 grader, varma sötvattenpoolen, några snabba iskalla bad och bubbelpoolande och några vändor i de härliga bastuarna och vilostolarna.

Vi tog en promenad på 30 minuter in till Varberg på kvällen för middag, skönt att röra lite på sig efter all värme och bad. Morgonen efter började vi med att titta in i gymmet, större än väntat och inte alls som ett hotellgym. Fria vikter upp till 15-20 kg, TRX, ViPR, pilatesbollar m.m. och en massa maskiner. Pass ingår också, två salar finns för detta. Vi lånade ena salen och körde egen morgonyoga innan frukost, sedan slappade vi i fåtöljerna framför den öppna spisen, härlig start på dagen!

Kitevindarna ville sig varken i fredags eller lördags, annars måste det vara ultimata helgen – kite på dagen och spa på kvällen! :) Kan varmt rekommendera detta stället för alla – fina rum, fint spa, bra gym & träningsmöjligheter, härlig frukost, nära stranden och stan! Jag som annars brukar vara ganska kräsen med spa, då de oftast har för lite pooler, bastuar och är mer inriktade på behandlingar, tyckte verkligen om detta. Book it! Kan rekommendera att ta en titt på hotelspecials.se, de har ofta deals med dubbelrum och inträde till spa till bra priser.

Varbergs Kurort Varbergs Kurort Promenad Höstplantering prydnadsgräs höstlöv Hav Varberg Höstlöv

4 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close