5 platser jag vill åka till med vanen i sommar

Nere i söder igen, långt bort från fjällen och mer lite mer sommarkänsla. Det var ju svårt att greppa sommaren uppe i Åre, men här nere har vi haft supersköna dagar med finväder, bad och grillkvällar.

Och snart åker vi på roadtrip! Jag är sjukt sugen på att komma ut i Europa igen och få den där härliga känslan i kroppen av att vara på väg. För det är ju resan som är målet – och det finns massor av fina platser att stanna till vid längs vägen. Här är några drömresmål för roadtrippen med campervanen!

Berchtesgaden

Berchtesgaden är de tyska Alperna, och efter att slaviskt ha följt Moas resa genom det här området känner jag att jag absolut måste åka hit! Så. Himla. Vackert! Höga berg, djupa dalar, glittrande sjöar, gröna fält och snötäckta toppar. Kan det bli mer idylliskt?

Cortina

När vi körde MC genom Alperna 2017 (ytterligare en magisk resa!) så körde vi igenom Cortina, och den här lilla staden mitt bland alla berg är så mysig. Framförallt finns det massor av vackert runtomkring, så Cortina är en perfekt bas om man dessutom vill ha lite restauranger att välja på på kvällarna och lite stadsliv runtomkring sig.

explorista mctjej utsikt dolomiterna mcåkare

Aostadalen

Cykling, vandring och italiensk mat någon? Aostadalen ligger långt västerut i Italien, nära franska gränsen och hit har jag velat åka många gånger, men aldrig lyckats ta mig till. Så i år är väl året va? La Thuile ryktas ha en riktigt fin bikepark, och bara kunna göra dagsutflykter från t.ex. lilla Monterosa låter helt klart som ett sätt man kan spendera ett gäng dagar!

Chamonix

Chamonix andas högalpin kultur. Här ramlar klättrarna in efter en dag på berget, här kan du shoppa allt du behöver för livet i berget och här kan du ta en riktig festkväll om du har lust. Chamonix är en metropol mitt bland de höga bergen, och det finns massor av aktiviteter att hitta på här.

När vi var här 2013 sportklättrade vi, vandrade och tältade på glaciären vid Tete Rousse, red i bergen, badade och njöt av allt Chamonix har att erbjuda. Ser fram emot att återse den här lilla pärlan!

explorista vandring chamonix

Canazei

Området runt Canazei är fantastiskt, vyerna går inte riktigt att ta in. Vi var här förra året också, men det finns så himla mycket mer att se och uppleva! Förra året cyklade vi i området kring Sass Pordoi, körde roliga tracks nerför och åt pistageglass uppe i passet. En repris på det tack!

Har du fler pärlor att tipsa om? Kommentera gärna nedan, eller klicka på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close