Stå på jobbet – stå New York Marathon?

Står du upp på jobbet? Jag är bra på många saker, men det där med att stå vill sig inte riktigt, även om jag har ett höj- och sänkbart bord. Vi är inte gjorda för att sitta hela dagarna, och det finns massor av forskning som visar olika positiva effekter av att stå upp på kontoret. Så jobbigt är det ju inte, så nu ska jag stå mer!

Det viktigaste är att variera ställningen och röra på sig, gärna flera gånger i timmen. Växla mellan stående och sittande ställning, det är ovant att stå länge i början. Tänk också på att stå på båda fötterna och fördela vikten där i mellan, så att du inte hänger på ena höften vilket är lätt hänt.

Tips för att komma igång med att stå och jobba

  • Börja med att höja bordet och stå upp i 15 minuter för varje påbörjad timme fram till lunch.
  • Strax före lunch kör du upp bordet. Då är bordet förberett för att du står upp och arbetar efter lunch.
  • Direkt efter lunch står du upp i 15 minuter, och sänker därefter bordet så att du kan sitta i 45 minuter.
  • Kör upp bordet innan du går hem från arbetet – så är det klart till nästa dag.

Stå New York Marathon

En kul utmaning för dig som vill stå mer på jobbet. Du registrerar gratis en användare och sen startar/stoppar du när du ställer dig upp eller sätter dig ner. Du får statistik på tid, förbrända kalorier och ser hur långt du skulle ha kommit i New York marathon med motsvarande förbränning. Du kan tävla mot dina Facebook-vänner och se på en karta var ni ligger i förhållande till varandra. Lite småkul grej, som kanske får dig att stå 10 minuter extra? Vem vinner?

nyc

 

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close