STARK! – ledordet för 2015

Stark. Ett bra ledord för 2015. Mina målsättningar för träningen är inte klara än, men jag har börjat fundera lite på vad jag vill träna och hur jag ska lägga upp det.

Jag hade tappat mycket träningsinspiration under förra året, men hittat den igen i styrketräningen. Med andra order kommer det att bli mycket styrketräning framåt. Vanliga gympass blandat med tabata, AMRAP och yogaavslutningar. Passande nog vann jag också en prenumeration på tidningen Stark hos Jessica Clarén, tack för det!

Fler korta pass

Ett kort pass är alltid bättre än inget. Jag ska ta vara på 15-20-minuterspassen, de som jag lätt hoppar över för att de är just korta och inte riktigt känns värda att utföra. Men just såna pass ska inte underskattas, 15 minuter intensiv backlöpning eller AMRAP är sjukt jobbigt! Så, fram för #everydayworkout och korta pass när tiden inte finns!

Styrketräning

Mina ben har rehabat länge nog, nu är det dags för tung styrketräning för att bygga upp styrkan och uthålligheten i benen. Särskilt bra med tanke på nästa punkt, ska mina knän klara av löpning är tung styrketräning ännu viktigare. Det kanske också är dags att sätta några chins igen? Ja, det var nog två år sen jag gjorde oassisterade chins så det är definitivt dags igen. Tung styrketräning för hela kroppen får det bli!

Löpning

Jag ska inte säga att löpningen kommer att vara prio i år, det viktigaste är att få ben som håller och orkar så prio måste nog ändå vara styrketräningen. Men springa, det ska jag och milen ska jag göra i vår eller sommar igen. Lyckospringa, intervallträna, backlöpa! Och jag ska hänga med på löpträffar i Göteborg med Women´s Run Crew och träffa lite andra glada träningsmänniskor.

Vilodagar = mental träning

Meditation, mental träning och promenader. Perfekta aktiviteter för vilodagar. Vilodagar är till för att kroppen ska ta igen sig, men det betyder inte att man måste sitta i soffan. Nej, jag ska komplettera mina vilodagar med vardagsmotion, lite extra meditation och mental träning. Nyttigt!

vid havet

 

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close