Vad drömmer du om? Här är höstens bucket list!

God morgon! Att bli inspirerad, att drömma, att leva. Tänker du på drömmar som något stort och ouppnåeligt, eller ser du drömmar som stort och smått som du vill uppfylla?

Jag har börjat fråga folk jag inte känner så väl om deras drömmar, vad de drömmer om. Det flesta, de allra flesta, blir förvånade och vet inte riktigt vad de ska svara. “Drömmar? Njae, det har jag nog inte, jag är nöjd som jag har det…”

Det är jag också. Nöjd med vad jag har alltså. Men det betyder inte att jag inte har drömmar. Jag har massvis av drömmar, stora och små. Och sen uppfyller jag drömmarna, och fyller på med nya. För drömmar är till för att uppfyllas. Jag tror alla har sina drömmar, men jag tror många ser det som något ouppnåeligt. Det är inget man tänker på. Varför inte?

Det finns de där små drömmarna…

…om att hoppa i vattenpölar, stå på huvudet eller överraska en vän mitt i veckan. De som är så lätta att uppnå, som ger små energikickar i vardagen.

Sen finns det de där större drömmarna…

…om att bestiga berg, resa jorden runt eller jobba utomlands. De som är ett stort äventyr och kräver mycket planering. Men inget är ouppnåeligt, de kräver bara olika mycket engagemang och satsningar.

Jag tror alla mår bra av att drömma. Att inspireras, att se framåt, leva med livsglädje, att uppleva allt man vill. Jag hoppas att du också drömmer, och att du ser drömmarna som mål i ditt liv. För mål går att bryta ner till delmål, och varje steg du tar för att nå målet är ett steg närmre din dröm. Om du inte når hela vägen fram? Då har du förmodligen upplevt otroligt mycket roligt som du inte skulle upplevt annars!

Så med andra ord – dream a little!

Här är mina drömmar att uppfylla innan jul, vad är dina? Kommentera gärna nedan, jag kanske får ännu fler på min lista då? :)

drömlista explorista_se

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close