Vanlife improvements

Nu börjar det hörni, en sommar fylld av vanlife! Jag hänger på Öland den här långhelgen, blandar fågelskådning med kitesurf. Familjehäng, grillkvällar och glassätande!

Förra året så byggde vi vanen på 4,5 veckor – svettigt med så värt! Nu har det gått en vinter och vi är verkligen supernöjda med hur den blev, men visst har vi fixat lite längs vägen och det finns alltid plats för förbättringar. Redan förra hösten satte vi in ett skoskåp från IKEA (perfekt för blöta skor!) och monterade en dieselvärmare, bästa investeringen – att ha 20 grader varmt i vanen när det är minusgrader ute är underbart!

I vintras var det väldigt fuktigt i vanen, den har stått utomhus hela vintern med madrasser, kuddar och dynor i (campervanfail!) och vi har använt den väldigt sporadiskt. Det resulterade i väldigt fuktigt trä – och fuktigt trä expanderar. Vår tighta fit av träpanel blev lite för tight, och vi fick både lite sprickor och problem att stänga både bakdörrar och sidodörrar. Det är nu fixat, så nu funkar Van the van som han ska igen.

Vi har också köpt en bäddmadrass och ett madrasskydd, så värt för att sova gott. Next up är att köpa ett kassaskåp, och att hitta ett bra sätt att montera fast vår externa gasuppvärma dusch med tillhörande vattentank. Dessutom behöver vi fixa en ny cykelhållare eftersom killen har köpt ny mountainbike, och kanske göra några extra hyllor till förvaring i garagedelen. 

Om du är nyfiken på vanlife så kolla in Instakontot Svenska vanlifers – vi kör Insta stories från Öland hela helgen där!

campervan explorista campervan deco vanlife campervan deco

 

 

4 comments

 1. Hej!
  Jag blir så inspirerad av er ska ni veta. Och nu har jag skaffat mig en egen van. Och det mesta av min planering utgår från er guide, sjukt bra och fint att ni tagit er tid till att göra en! :)
  Det jag funderar på nu är, tror ni att ni kunde gjort något annorlunda med isoleringen för att minska fukten? Är också inne på xps skivor så som ni gjort, känner ni att de var ett bra beslut eller skulle ni gjort annorlunda om ni skulle göra det igen?
  Tack på förhand :)
  Vänliga hälsningar Eveline

  1. Åhh, sånt här är så himla kul att höra! <3 Nej, XPS suger ju inte åt sig någon fukt så det är nog ett av de bästa valen du kan göra. Jag skulle vilja ha lite tjockare i taket (vi har 2,5 cm för vi fick inte plats med mer, och samma på golvet där jag gärna hade haft tjockare än de 5 mm som vi har där). Sedan skulle jag se till att verkligen få i isolering i alla små hålutrymmen, där slarvade vi lite. Stort lycka till med ditt bygge, och skicka gärna en bild när du är klar! :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close