Vi har köpt en ny van!

Woohoo, nu när den här! Vårt nya projekt, vår nya äventyrskompis som ska få hänga med på upplevelser året runt – en ny skåpbil som vi ska bygga om till campervan. Ser fram emot ett sjukt spännande projekt här i vår! 

Explorista ny van

Vi sålde ju vår gamla campervan som vi byggde under 2018 i augusti förra året när vi flyttade till Brasilien, och ända sedan vi kom hem i december har vi haft ögonen på Blocket för att hitta ett bra objekt. Kraven den här gången var att vi ville ha en lite nyare bil som var iaf. samma höjd och längre – vår förra var L2H2 (d.v.s. 5,4 meter lång) och nu ville vi ha minst L3 för att kunna få plats med rum för toalett & inomhusdusch.

And voíla – här är den! En Peugeot Boxer 2014 3.0 HDI L4H2 blev det till slut, med 23 000 mil på mätaren, superfint skick, med en ägare och fullstämplad servicebok. Precis som vid förra ombyggnationen kommer jag att blogga även om hur vi gör om den här bilen, och jag kommer löpande att uppdatera alla mina blogginlägg i serien “Kompletta guide till att bygga campervan” som du hittar här. Och på Insta så klart – häng med!

Explorista ny van Peugeot Boxer 2014 Explorista ny van Peugeot Boxer 2014 Explorista ny van Peugeot Boxer 2014

Och yes – sedan sist har jag hunnit med två skidresor till Frankrike, åkt offpist bland magiska berg och hunnit vara sjuk (och jobba alldeles för mycket!) därimellan. But now, back on track – pepp på vår, campervanbygge, mountainbiking och att faktiskt bara hänga hemma i vårt basecamp i Göteborg efter en intensiv vinter. Welcome spring!

3 comments

  1. Hej
    Ni skulle ha dusch inne i nya er nya van. Hur har ni löst varmvattnet? Har också en Boxer som jag ska bygga om.

    1. Hej! Yes, det är tanken. Vi har inte kommit dit än så vet inte riktigt hur vi ska lösa det. När vi gör det kommer vi att uppdatera inlägget om dusch & toa i campervan, så ha utkik där! Lycka till med ditt bygge!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close