Vecka 1 mot halvmaran – Challenge21k

Happy Monday! Första veckan mot halvmaran med #challenge21k blev inte riktigt som tänkt – men det bjöd både på fy fan-kyla, pannbenspass, förkylning, kurering och solskenslöpning.

vätterstranden vintern

Jag kickade igång med 5 km i minusgrader, vinande vind och snöflingor som piskade in i ögonen. Ett bra pass för både kroppen och pannbenet, men som vanligt skönt efteråt.

Sen kom förkylningen och eliminerade resten av veckans träning. Vitaminer, coldzyme, ingefära, grönt te, frukt, grönsaker, sömn och vila – och på söndagen vaknade jag frisk nog att kunna köra ett pass. Det fick bli 6 km i Jönköping – en fantastisk dag med strålande sol, fluffig nysnö och någon minusgrad.

 

Jag sprang runt Rocksjön, ut längs Vätterstranden och tillbaka mot ICA Maxis parkering där vi hade parkerat bilen. Njöt av utsikten, kämpade för att hålla 6:30-tempo i löpningen och tog några bilder längs vägen. Passet var upplagt med 3×10 minuters löpning med 1,5 minut gång emellan + avslutade 5 minuters gång. 6 km landade på 40:07 och jag är nöjd med tempot.

Nu hoppas jag på att få till tre löppass den här veckan innan vi sticker till Frankrike på fredag. Där nere blir det skidåkning från morgon till kväll och ingen löpning, så jag hoppar på vecka 4 i träningsprogrammet när jag kommer hem igen.

kanal vid rocksjön vinter löpare rocksjön vinter vätterstranden vintern rocksjön vinter sol

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close