Förkylning, frilansjobb & finvinter

Så pepp på att komma igång med löpträningen inför Challenge21k – men kroppen sa stopp med halsont och då får man vila. Hela veckan har jag kittat kroppen med allt möjligt bra: citronvatten, vitamintillskott, te, grönsaker, frukt, sömn och vila. Och Coldzyme – allt för att slippa att förkylningen får fäste. Men löpningen tog revansch på förkylningen – och i söndags blev det ett magiskt pass med strålande sol, minusgrader och nysnö som flög runt löparskorna!

I helgen begav jag mig till Jönköping och möttes halvvägs av ett vitt, vackert vinterlandskap. Det som regnade bort i Göteborg i veckan stannade tydligen kvar i Jönköping, så himla härligt!

snöigt fält axamo

Jag gjorde inga planer för min Jönköpingshelg, utan ville ha en helt obokad helg. Träffa familjen, läsa böcker, spana igenom senaste Vagabond och drömma mig bort mot nya resmål. Jag passade på att avsluta veckans frilansjobb i soffan med datorn i knät framför tävlingarna i skicross & slalom. Vinterkänsla!

I lördags förmiddag sällskap med mamma och åkte upp till Axamosjön för en lugn promenad i snön, så vackert med orörd snö! Bara att öppna dörren och andas in när det är snö och -4 grader är mindfulness!

tallskog vinter snö

snötäckt lav

I morse kändes förkylningen bättre, solen sken och på marken låg 5 cm fluffig nysnö. Fantastisk dag! Jag gav mig ut på ett 6 kilometerspass runt Rocksjön och Vätterstranden – så himla vackert! 6 km på 40:07, 6:41-tempo – snabbare än sist och kroppen kändes pigg. Avslutade med ett par styrkeövningar och jägarvila, viktigt att få upp styrkan i benen för att inte skada knät igen.

Nu hoppas jag på att jag kan få till tre löppass i början av veckan, jag har inte råd att missa en massa pass på vägen mot halvmaran. Just nu är konditionen långt ifrån på topp och det är bara 13 veckor kvar…

På fredag förmiddag tar vi bussen till Argentière för en veckas skidåkning. Ser verkligen fram emot det och en vecka i Alperna är aldrig fel. Längtar till bergen, ser fram emot nya utmaningar, trötta ben och nya vänskaper!

vacker allé snö snöigt fält

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close