Solnedgångssurf & kitesurfpremiär

Äntligen, äntligen blev det bra vind – och det i kombination med 20-25 grader och kvällssol. Årets första kitesurf blev en grym kväll, så himla kul att vara igång igen!

kitesurf torkelstorp

I torsdag förra veckan blev det årets kitesurfpremiär, så grymt kul! Jag har varit sugen på att surfa sedan april, men med 6 grader i luften och lika mycket i havet, och vind på det, så har jag dragit mig lite för det. Och när värmen kom gav sig vinden, inte helt ovanligt. De få dagar det har blåst har det dessutom blåst offshore, och det är helt fel vindriktning för kitesurf…

explorista kitesurf kitesurf torkelstorp kitesurf torkelstorp

Men, i torsdags blev det helt plötsligt 20-25 grader varmt med sol och varma sköna vindar. Efter att ha följt livevindarna slaviskt under hela dagen medan jag väntade på att sambon skulle komma hem från jobbet kunde vi köra söderut mot Torkelstorp vid 18-tiden.

kitesurftjej kitesurf torkelstorp

Massor av kiteare på plats, och just alla kiteare är en av fördelarna med den här sporten. Folk är hjälpsamma, trevliga och sociala – skönt strandhäng mellan sessions! Torkelstorp var en helt ok spot; lite tight launch area, lite sten och lite väl långgrunt för min smak, men fina vindar och smidigt att ta sig dit. Förra gången vi var i Torkelstorp såg det ut så här!

kitesurf torkelstorp mystic poncho

Den här kvällen surfade vi tills vi inte orkade längre och det var riktigt roligt att komma igång igen! Detta var ju i princip första gången vi surfade “på riktigt” i Sverige, senast vi var ute här var vi ju nybörjare och försökte ta oss upp på brädan. Inte helt fel att köra årets första surf i 20-25 grader och solnedgång!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close