Vind, vågor & kitesurf

Nu är vi äntligen på gång! Både jag och sambon är helt nya på det här med kitesurf, vi tog en tredagarskurs sommaren 2014, köpte utrustning och testade några gånger den hösten. Och en gång förra sommaren, sen flyttade vi till Barcelona och dit tog vi inte med grejerna.

nybörjare kitesurf

Här i Tarifa är det ofta typ 1 m vågor. Sjukt mycket folk och byig vind. För vana kitesurfare är det bästa stället i Europa, men låt oss vara ärliga, det är tufft för en nybörjare.

Så vi bestämde oss för att ta en några privatlektioner och började i måndags med 1 timme ihop på en instruktör. Det var riktigt byig vind (vilket gör kiten svår att hantera), vågor, läskigt och jag svalde nog en liter vatten. Ingen superdag att börja med.  Jag har lite svårt för det här med att hamna ofrivilligt under vattnet som man gör i surf, kitesurf, forskajak och sånt. Men, skam den som ger sig! Att låta rädsla styra i livet är inte kul, så jag kämpar på och kommer förhoppningsvis snart över det.

I tisdags däremot var det superfina förhållanden och jag körde 2 timmars privatlektion med instruktör, det kändes jättebra och gick riktigt bra. Sambon fick till 1,5 timmes privatlektion igår innan vinden dog, bra att få det gjort och komma igång för oss båda. Så nu, nu är vi good to go by our own och det känns riktigt kul!

Nu gäller det bara att leka, träna, flyga kite, prova och ha roligt. Så får vi se, kanske blir det fler lektioner framöver. Så här ser det ut på stranden, visst ser det nice ut?

kitesurfare beach kitesurf instruktion lärare kitesurf kitesurf skola free your mind

7 comments

  1. Härligt att ni kommit igång med kitesurfingen! Håller med om att det nog inte är bästa platsen att lära sig som nybörjare, men håll ut och kämpa på! Ju mera du tränar desto mindre läskigt blir det och desto roligare! Några gånger till och sen bara flyger du fram… ;)

  2. Åh det ser ju så lätt ut när de som kan gör det! Bor granne med ett annat kitesurfarmecka sedan snart tre år tillbaka, men har ännu inte lyckats något vidare med denna vackra sport. Guincho är rätt byigt också och har ofta lite för stora vågor, alltså inget för en annan som nybörjare, men jag älskr att vara där nere och titta på när de hoppar och åker.
    Jag har testat och gått kurs och tagit lektioner i en lagun ett par mil söderut, men har inte riktigt blivit vän med vinden och draken ännu. Jag får se om jag ger mig på det igen. Annars vindsurfar jag gärna, fast bara i lagunen och inte på öppna havet i vågor. Lycka till med kitesurfandet, ska bli kul att se fler bilder. Jag blir lite sugen att ge mig på det igen faktiskt.

    1. Härligt! Det är ju inte helt enkelt men jag har ju utrustning och tänker att det nog blir bra om jag bara får ett par dagar med ihållande vind så jag kan öva massor!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close