Innan förra veckans halvmara var det ju betydligt bättre väder än vad Göteborg har bjudit på den här veckan – och då passade jag på att köra årets första uteträning: tabata!

situps

Egentligen skulle jag bege mig till gymmet, men jag kom iväg lite sent från jobbet, solen sken och det fanns ingen som helst motivation till att trycka in mig bland alla andra på ett svettigt gym. Så, istället fick det bli ett tabatapass på altanen i solen, så himla härligt!

tabata utomhus

30 min utetabata

Jag körde en tabata på 8 övningar med 20 sekunders jobb och 10 sekunders vila i 8 set vardera. Jobbigt, snabbt och intensivt!

  • Armhävningar
  • Squats
  • Situps
  • Sidoplanka
  • Rygglyft
  • Utfall
  • Dips
  • Höftlyft

sidoplanka

Den här veckan har däremot varit lugn på träningsfronten. Mina tår fick ordentliga blåsor efter förra helgens halvmaraton, och även om musklerna återhämtade sig snabbt måste fötterna vila från löparskor. I helgen satsar jag på ett gympass eller två, eller kanske ett löppass om fötterna vill.

Happy helg på er så här lite i förskott!

2 Comments

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.