Tabata – grym träning på 20-30 min!

Jag hade glömt bort hur kul det är att träna tabata tills jag läste  ett annat inlägg om tabata för ett par dagar sen. Hur kunde jag glömma, det här är ju världens bästa träning? Det är kul, riktigt jobbigt och tar inte alls särskilt lång tid.

Vad är tabata?

Du vet säkert vad tabata är, men om du inte vet det så är det kör du en övning, säg t.ex. situps i 20 sekunder, vilar i 10 sekunder och gör detta 8 gånger. Den här gången körde jag 5 övningar, vanligtvis när jag kör tabata kör jag 8 men idag var jag lite för lat, lite för hungrig och lite för varm (hej utlandsboende i 33-gradigt Tarifa!).

Så dagens tips blir helt enkelt: kör ett tabatapass och passa på att ta ut dig ordentligt i varje övning – det orkar du med tanke på att den totala tiden är så pass kort.

Hitta på egna övningar eller kör mina fem övningar för idag i passet nedan:

Enkelt tabatapass utan utrustning

  • Utfall
  • Armhävningar
  • Benböj
  • Situps
  • Plankan

Mer träningspepp

Här är ett annat tips på ett schysst tabatapass (perfekt för hemma- eller utomhusträning!). Och om du vill ha lite extra träningspepp kan du ju spana in hur jag lyckades springa ett halvmaraton med 200 i medelpuls, hur kravlös löpning kan vara lösningen när man är osugen på träning eller läsa om 3 saker som får dig att skippa träningen (och vad du gör åt dem!).

Happy Friday & have fun!

 

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close