Öland – ulliga lamm, värmande vårsolsken och frisk havsluft. Magiska solnedgångar, kära återseenden av vänner & maj-solbränna. Fåglar, utomhusliv & mindfulness. Mindre kitesurf, mindre mountainbike – men löparglädje & härliga grillkvällar!

solnedgång ölandsbron explorista på bänk

ölands södra udde

Jag har spenderat massor av tid på Öland under min uppväxt, och så fort man tar bilen över Ölandsbron kommer lugnet. Jag har sett allt jag behöver se på Öland – mina helger här blir med andra ord inte fyllda, som alltid annars, av upptäckslust, tidsoptimering och reseplanering.

Förstå mig rätt, det finns massor att se på solens och vindarnas ö, men när jag kommer hit är allt kravlöst. Jag går upp när jag vill, umgås med familjen och vi åker dit vi har lust med.

Tittar på fåglar, just Kristi himmelsfärdshelgen är en stor fågelskådarhelg, spenderar timmar och åter timmar utomhus, promenerar och pratar om allt och inget. Kvalitetstid!

kompishäng

daisys solnedgång ölandsbron

Öland blir en fantastisk motpol till mitt vanliga resande som består av massor av planering, vilja att se så mycket som möjligt på kort tid och att varje dag gå upp för att upptäcka nya saker.

Såna resor är underbart roliga och ger massor av energi i längden, men dagen efter man kommer hem är man knappast utvilad och laddad på jobb.

hund albrunna kalkbrott

Den här långhelgen däremot har gett precis det – energi, vila, pepp och balans, som en behöver ibland. Och dessutom är Öland magiskt fint!

Har du något sånt här ställe?

karl den 10es mur öland äppelblom

5 Comments

  1. Härligt! Vackra bilder! Nej, jag har nog inget sånt ställe … utom möjligtvis husbilen. Den har jag alltid associerat med ett avslappnat resande :)

    • Emmi

      Ja, ett sånt ställe behöver ju inte vara en fast plats, husbilen kvalar helt klart in! :D

  2. Ja ett sådant ställe är verkligen värdefullt. Att verkligen ladda batterierna på. Vår fjällstuga (längst upp i Arjeplogsfjällen) är mitt sådant ställe.

  3. Pingback: Jag hittade löparglädjen på Alvaret - Explorista

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.