Supergod, glutenfri rabarberpaj utan socker

Sista jobbveckan på 15 månader – hur konstigt känns inte det? Två dagar kvar. På onsdag efter jobbet lämnar vi vårt lilla radhus till hyresgästen, packar in 2 katter, 3 resväskor, 2 fjällvandringsryggsäckar och 2 extremt glada och förväntansfulla oss i bilen och rullar mot Skåne. Där lämnar vi katterna och på torsdag sätter vi oss på tåget till Abisko för en veckas fjällvandring. Sedan tillbaka till Skåne för att träffa vänner & familj för sista gången på länge, packa om, hämta katter och ta oss till Kastrup för att flytta till Spanien! Hell yeah!

Måste förresten tipsa om den här grymma glutenfria rabarberpajen som min kompis kom över med häromkvällen. Helt sockerfri, massa rabarber, glutenfri och galet god. Perfekt som sommardessert för vardagslyx! Då hon inte längre bloggar kopierar jag in hennes recept direkt här:

Ingredienser

  • 4 st Rabarberstjälkar
  • 2 tsk Kanel
  • 4 st Dadlar
  • 2 dl Havregryn (glutenfria)
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 100 g Smör

Gör så här

  • Ugn 225 G.
  • Smöra en ugnssäker form.
  • Skala och skiva rabarberna.
  • Strö kanel över rabarberna.
  • Blanda havregryn, mjöl och finhackade dadlar i en bunke. Häll blandningen över rabarberna.
  • Skär tunna skivor av smöret (hyvla med osthyvel) och täck över pajen.
  • Grädda i ca 20 minuter tills pajen har fått fin färg.

rabarber

 

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Close