Flytta utomlands – i augusti flyttar vi till Spanien!

I mitten av augusti, till Barcelona. I alla fall till en början. Sen får vi se vart drömmarna tar oss. Ni som har läst här ett tag vet ju att jag är en sucker för drömmar, och jag ser till att förverkliga dem. Är du ny här, kolla in Intro till Explorista.se.

la sagrada familia torn

Ja, jag vet. Snart 31 år. Radhus med liten tomt och altan. Två katter. Fasta, bra jobb. Två kombibilar. Vänner & familj i Sverige. Två motorcyklar. Massor av intressen.

Det kanske inte är det vanligaste att folk som har det som oss flyttar utomlands, vi som har ett liv som vi trivs superbra med hemma. Men vi gör så. Inte för att vi har det tråkigt på jobbet, inte för att vi är missnöjda med livet. Vi gör så för det är en dröm och drömmar bör förverkligas.

Drömmen om att flytta utomlands har funnits länge. Jag har bott i Spanien tidigare, men då endast under 5-6 månader och på flera olika platser. Att uppleva en annan kultur är fantastiskt. Att träffa nya människor, att få leva i vardagen och att utmana mina idéer om hur livet bör levas. Jag är lyckligt lottad som har en sambo med samma livsåskådning som mig, en sambo fylld av spontanitet, upplevelsevilja och livsglädje!

Vi satte vårt mål för många år sedan – någon gång ska vi bo utomlands. Och i samma stund började vi spara pengar, titta på möjligheter och planera. Var vill vi bo, vad ska vi göra? Vi har båda två velat lära oss ett språk till flytande och spanskan är väl behövlig för oss som älskar att resa. Och katterna, de måste ju med. Så det måste bli ett land där de inte behöver sitta i karantän. Och en utbildning utan terminsavgifter underlättar ekonomiskt. Dessutom måste vi ju bo på en härlig plats!

Valet föll på Spanien och att läsa spanska via svenskt universitet, fast på skola i Barcelona. Ett halvår. Sedan får vi se. Blir vi kvar i Barcelona och läser på plats? Eller läser vi på distans och bor någon helt annanstans? Det återstår att se.

Med ett sånt här beslut kommer många praktiska saker att fixa. Mycket är ordnat. Välvilliga arbetsgivare har gett oss tjänstledigt. Vårt älskade lilla radhus hyr vi ut. Motorcyklarna är sålda, bilarna säljs också. Vi är antagna till utbildningen, alla abonnemang är uppsagda och adressändring är klar. Katterna är rabiesvaccinerade och har fått pass. Mycket saker har sålts på loppis, flygbiljetterna är bokade. Detaljer i försäkringar & ekonomi håller vi på med. Bloggen fortsätter naturligtvis även i Spanien, häng med mig dit!

Och vi vet fortfarande inte var vi ska bo. Men det löser sig, det är ju en dryg månad tills vi åker!

barcelona

Förresten! Mina tankar på att bo utomlands igen startade med filmen “Eat, pray love” för många år sen. Kanske cheesy, kanske bara 5,6 på IMDB – men jag tycker det är en superhärlig, inspirerande feelgood-film – se den om du vågar!

 

 

 

36 comments

    1. Skoj, jag hoppas ni alla hänger med! :) Lovar att visa er det bästa Spanien jag kan hitta!

  1. Jösses vad roligt och spännande. Ser fram emot spanienbloggen, men lova att fortsätta att skriva på svenska… :D

  2. Bra jobbat, och härligt att det närmar sig. Vi tänker i liknande termer, vi skulle vilja bo på varmare breddgrader på vintern. Tack för inspirationen :)

    Ps. Spanska är toppen att kunna!

    1. Ja, det är härligt när man kan realisera sina drömmar! :) Hoppas ni också hittar ett sätt att komma utomlands på vintern!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close