Så pepp – träningsmål 2017

Efter ett gäng dagars bloggpaus är jag tillbaka igen – full fart mot ett grymt nytt år! Mitt flöde bubblar över av allas inspirerande årsplaner och träningsmål för 2017. Själv har jag precis landat hemma igen, kört första passen på gymmet och börjat fundera på vad jag ska hitta på för kul det här året (det finns ju massor som är roligt!).

Ett första mål blir ju att komma i form, att få flyt i träningen och att bygga upp kroppen igen. 2016 har jag gjort mycket kul och verkligen haft ett aktivt vardagsliv, men både muskler och kondition har hamnat på efterkälken. Jag brukar sällan sätta upp träningsmål men i år känns det riktigt kul och motiverande – är superpepp på 2017 och ser fram emot att göra det till ett riktigt bra träningsår!

gym tjej

Jag ska springa lopp

För det har jag aldrig gjort. Nej, jag har aldrig sprungit ett lopp i hela mitt liv. Som yngre har inte intresset funnits, sedan har jag dragits med knäproblem i ett par år och efter det bott utomlands. Så i år blir det minst ett lopp och det som lockar mest är trail. Har du något roligt lopp som du kan tipsa om i närheten av Göteborg?

Jag ska göra chins

För ett par år sedan kunde jag faktiskt göra chins, även om det bara var ett par stycken. Ja, eller pull ups, eller vad man nu kallar dem – ni vet de där som är tyngst, de med handryggen utåt mot axlarna. Oavsett namn, dit vill jag tillbaka – det är en skön känsla att vara stark nog att kunna lyfta sig själv. Så, att kunna göra chins igen är ett mål och det målet ska nås innan min födelsedag i augusti!

Jag ska få ner min vilopuls

Ett bra hälsomål tycker jag. Inte för att den är hög idag, men konditionen är på botten och med bättre kondition förbättras vilopulsen. Blir skoj att mäta över tid!

Jag ska springa milen (under en timme)

Med löpningen är jag försiktig, det blir en lugn start för att stärka upp och förebygga knäproblem igen. Men springa blir det och ett mål ett är att springa milen innan april är slut. Och sedan att springa milen under en timme innan juli tar vid.

Jag ska köra minst ett multisportlopp

Jag & min sambo ställde upp i AIM Challenge i Sälen 2015 – och det var bland det roligaste jag har gjort. Så multisport it is, anmälan till AIM Challenge tror jag öppnar den 17e januari.

Har du satt upp mål för 2017? Länka gärna ditt inlägg nedan, jag är nyfiken på vad du ska hitta på!

12 comments

  1. Jag kommer också lägga krut på styrka och överlag välmående i år. Rörlighet, styrka, kondition känns viktigt. Och så den psykiska hälsan, som jag vill lyfta ännu mer genom bra val! Mitt inlägg är inte ute ännu pga lite förändringar, men jag har siktet klart inställt!

    Låter kul med multisport, men jag är ju inte så förtjust i själva loppgrejen. Jag kanske ska sätta ihop ett eget lopp, i mina favoritmiljöer. Där bara jag tävlar :)

    1. Spännande, blir kul att läsa. Aim känns inte alls som ett lopp – det är ju sex timmar och alla kör åt olika håll rakt ut i naturen. Kolla in det!

  2. Kul läsning! Kommer gå galant! Instämmer att Skatås ryggar är ett kanonfint lopp i Göteborgs bästa terrängmiljö, brukar vara i början av Juni. Jag tänkte köra BAMM (Bjökliden Arctic Mountain Marathon) i år. Det är fjällorientering under två dagar med flera olika distanser att tävla i. Tävlingen går första veckan i Augusti och tänkte passa på att semestra i norra Norge dagarna innan. Hade varit asball om du ville teama med mig! Jag tränade upp mig till att springa 30 mil på 15 dagar i Österrikiska alperna på 7 månader (från att aldrig sprungit innan) så det går om man vill!! :) (http://bjorkliden.com/bamm/om-bamm/)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close