Nästa äventyr – MC-semester i Europa

Alperna på sommaren, så fantastiskt fint. Gräsklädda fält, blommande alpängar och höga berg. Frisk luft, magiska vyer och häftiga pass. Och den här gången blir det MC-semester i Europa, hur bra är inte det?!

explorista vandring

Jag är uppväxt i en Europa-bilande familj och har spenderat väldigt många somrar i bilen på väg ner mot Frankrike eller Italien, somrar med sjukt många bra och härliga minnen.

Vackra slott, ösregn som smattrar mot tältduk i ett bekvämt familjetält och ridturer i skogen utanför campingplatser. Letande av Zimmer frei-skyltar i Tyskland, glädjen när campingplatsen hade en pool och massor av glassältande i Italien. Bästa somrarna, bästa minnena och bästa familjeäventyren!

chamonix

Den här sommaren blir det Alperna på två hjul, ser så fram emot det. De senaste 15 åren jag har inte varit i Alperna på sommaren alls, förutom 2013 då jag, brorsan, Anna m.fl. åkte två veckor till Chamonix. Då kom längtan tillbaka, jag måste hit fler gånger!

alpblommor

Och nu blir äntligen MC-semestern i Europa av! Jag och sambon ihop med lillebror och tjej tar båten till Sassnitz och kör söderut via Polen – där jag checkar av ett nytt land på listan vilket blir mitt 45:e land, så nyfiken på att se hur det är!

Vidare kör vi igenom Tjeckien – jag har hört så mycket bra om landsbygden där och ser fram emot fina MC-vägar. Från Tjeckien åker vi genom Österrike till Grossglockner-passet och vidare över till Italien.

chamonix

Tempot blir lugnt, resan är vägen och vi siktar på 2-5 timmars MC-åkande om dagen och resten av tiden är planerad för fikapauser, trekking, lugna lunchbreaks och roliga utflykter. 10 nätter blir vi borta, och resan landar troligen på ca 500 mil.

Färjor är det enda som är bokat, boende, exakt färdväg och utflykter får vi ta som det kommer längs vägen. Den här gången blir det lyx i mina mått mätt – vi skippar tältet och kör B’n’B! Och för er som undrar vad vi kör på: hojarna vi har just nu är varsin Yamaha MT09 Tracer, kul resehoj med bra drag i!

tåg frankrike alperna

I Italien blir det en sväng runt Cortina, Canazei och Stelvio och ett par dagstripper till Schweiz, innan vi vänder hemåt igen. Hemvägen går genom Füssen, där jag längtar efter att åter igen få se otroligt vackra Disneyslottet Neuschwanstein. Vi kör vidare genom Sydtyskland via Romantische strasse med alla vackra byar och vacker landbygd för att sedan ta färjan från Rostock till Trelleborg och vidare hem.

Woohoo, snart är vi på väg!

alperna trekking explorista åsnor vid aguille du midi

6 comments

 1. Åh vad härligt! Vi har rest mycket i Polen och Tjeckien (bland annat under en tre veckors roadtrip som vi avslutar idag, men också flera gånger tidigare). Du hittar våra restips till Tjeckien och Polen på vår blogg under “Restips” där du kan välja “Tjeckien” eller “Polen” :) Önskar en riktigt härlig resa!

 2. Så himla häftigt att läsa ditt inlägg då jag kände igen mig i så mycket! Är också uppvuxen i en Europa-bilande familj, har besökt nästan lika många länder (räknade just till 39:) och kom tillbaka från en nio månaders vistelse i Italien (varav 6 månader i Dobbiaco, i italienska alperna) i juni och upplevde många av de platser ni nu ska åka till.
  På hemvägen körde vi bland annat genom Tjeckien och besökte den underbara mysiga staden Cesky Krumlov. Perfekt både att bara strosa omkring i men passar också bra för vandringar och paddling. Gillade överlag landsbygden i Tjeckien, jättevackert på många platser!
  Några tips i Italien är att göra Sella Ronda-turen med bil (Ortisei är supermysigt), vandra upp till Rifugio Lagazuoi som ligger mellan Cortina och San Cassiano, utsikten där uppifrån är fantastisk, och på vägen tillbaka norrut åka till Anterselva och passera Passo Stalle på vägen mot Österrike om ni har vägarna förbi.
  Har skrivit om många av dessa ställen plus många fler på bloggen annaomarcus.weebly.com, ta gärna en titt.
  Hoppas ni får en fantastisk resa, Alperna är verkligen helt fantastiskt såväl på sommaren som vintern!

  1. Tjeckien var verkligen supermysigt! Hann inte med allt, men ska definitivt kolla in de här platserna nästa resa – för en sån blir det garanterat! :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close