Att spendera en vecka i Jönköping

I söndags förra veckan lämnade jag av min sambo på Landvetter flygplats för en jobbresa och körde vidare till Jönköping. Hälsa på våren, njuta av min gamla hemstad och bara umgås med familj och vänner.

Bryggan vid Munksjön i Jönköping

Det jag gillar med Jönköping är att det är så himla nära. Ja, kanske inte nära till något särskilt, men liksom nära till allt. Stadskärnan ligger mitt mellan tre sjöar (och på en 5 km promenad kan man se allihop!), det är gångavstånd från gågatorna till naturen och stan ligger nära det stora köpcentrumet A6.

Runt Rocksjön är det naturreservat med uttrar och fåglar (så här kan det se ut på våren), Vätterstranden ligger rakt över gatan från stadens gågator och stadsparken med alla djur ligger på gångavstånd den med.

Det är enkelt att ta sig runt och det finns massor av mysiga fik och butiker längs den relativt nybyggda bryggan där solen alltid ligger på vid Munksjöns norra strand. Och omgivningen – Taberg med sitt lilla fik på toppen, Huskvarnaberget med massor av mountainbikeslingor, löparspår och vacker natur med magisk utsikt, och Äppledalen på väg ut mot Gränna och Visingsö (Äppledalen är supermysig, hit måste du åka i sommar om du har vägarna förbi!). Ok, jag kan vara lite partisk men håll med om att det är ganska vackert?

Bryggan vid Munksjön i Jönköpingvass och vatten Bryggan vid Munksjön i Jönköping fika på Bryggan i Jkpg

Den här veckan har det varit skönt att kunna sitta ostört och bara fokusera på jobbet. Mitt jobb som marknadschef handlar mycket om att förstå vad som funkar och inte funkar, och varför. Datadriven analys är spännande och jag tror att om man lägger tid på att faktiskt analysera data på alla marknadsaktiviteter man gör så får man väldigt mycket tillbaka. Utöver det – GDPR, social medie-strategi, Q3-rapporter, social medie-ads och spännande aktiviteter på gång!

scilla Bryggan cafe och bistro i Jönköping

I söndags följde jag med brorsan och hans tjej för att löshoppa hennes nya unghäst. Jag har ju ridit sedan barnsben och att vara i stallet ger alltid lite extra happiness! Resten av veckan har jag njutit av solen, promenerat i skogen och tittat på vitsippor – allt sånt där som hör våren till!

Munksjön i JönköpingBryggan vid Munksjön i Jönköping

I torsdags fick jag till vårens första löppass – det har varit väldigt lite planerad träning den här vintern. Med två skidresor i Frankrike och ett par veckor på Bali med surf därimellan har det aktiva livet fått gå före den planerade träningen, och det är väl så livet helst ska vara?

Det blev 5 km på torra stigar vid Axamo-sjön i Jönköping – gillar att springa här! Superfina utsikt över sjön, mjuka stigar med rötter och höga, vackra tallar som släpper igenom solljuset så där perfekt. Dessutom luktar det blåbärsris och skog och jag kunde springa i bara en långärmad tröja eftersom det var 14 grader ute.

explorista löpning axamo Munksjön i Jönköping

Fredagen började med jobb hemma, 6 grader på termometern och strålande sol. På eftermiddagen steg temperaturen till 15 grader, jag och mamma tog en promenad med tillhörande söderläges-fika vid Munksjön och jag lånade Lavinboken från biblioteket – du som följer mig på Insta vet ju att vi ska ju ut och topptura i Norge i påsk! Kvällen bjöd på årets första grillning – är det inte något extra med årets första grillning?

Hur har din helg varit?

Bryggan vid Munksjön i Jönköping

Gillar du den här typen av inlägg så klicka på hjärtat! 

 

1 comment

  1. Så fina bilder, och så kul att läsa din bild av Jönköping! Som sagt, hade behövt en dos av din energi och äventyr när jag bodde där. :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close