Fem bra saker den här veckan

Näst sista helgen innan jul – december har gått fort! Catch up med vänner, julpyntande och lussekattsbak. Adventsljus, hyacintdoft och ljusslingor som glittrar – jag är helt såld på Sverige just nu och bara njuter av att vara hemma.

Om ett par veckor drar vi ju iväg på nya miniäventyr – en lavinkurs i Åre & häng med Sara och kanske fler Åre-folk, en sväng till Stöten för att åka skidor med familjen, en helg i Manchester och hälsa på bästa vännerna och sen en veckas skidåkning i La Plagne!

emmi på gymmet

Tycker att det händer bra grejer hela tiden, men här är fem bra från veckan:

  • Luciamorgon i SVT – hur mysigt? Fårskinnstofflor, te, filt, tända ljus och en katt i knät – en skön timme innan jobbet i fredags och bra sätt att starta helgen på!
  • Haft ett bra lönesamtal med min chef och det är härligt att känna sig uppskattad. Och more money är också härligt, det öppnar upp för fler äventyr! Sen tycker jag av principsak också att det ÄR viktigt att prata om lön och att löneförhandla, särskilt för kvinnor som enligt statistiken tyvärr tar för sig allt för sällan och hamnar bakom på lönestegen. Troligtvis kommer jag att investera den mesta delen av den ökning jag fick, här kan du läsa om min strategi för att växa mina pengar och mina tankar om sparande, investeringar och ekonomi.
  • Gymmet – så skönt att vara igång igen. Lyfta vikter, få träningsvärk, känna att kroppen utvecklas. Saknar Brasiliens enkelhet till morgonträning med möjlighet till simning, powerwalks och styrketräning utanför, men det är sjukt skönt att ha tillgång till ett gym igen!
  • Jag har fått en ny jacka av Norröna! För ett år sedan reklamerade jag min Norröna Bitihorn Dri1 efter att funktionsfodret blev till en boll i tvättmaskinen, och fick en voucher på summan tillbaka för att kunna köpa en ny. Dock så hade de ändrat modellen på jackan och den nya satt inte alls bra så jag har gått och väntat på att det kanske ska komma någon ny variant som sitter bättre. När det inte hände så tog jag tag i att maila dem nu och fråga om jag kunde få köpa en annan jacka från deras outlet istället, vilket man normalt sett inte får med en voucher. Lite mailande fram och tillbaka, men sedan löste de det och jag kunde hämta en Bitihorn GTX active shell istället – tack Norröna som alltid för bra service!
  • Sjukt nöjd med min nya Garmin Fenix 6, sitter bra, funkar bra, är snygg och fyller alla mina behov. Woohoo! Ska skriva ett inlägg om klockan när jag har hunnit testa den lite mer.

Vad har du för bra sak från veckan?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close