Bästa, bästa Singapore!

Singapore är regnskog, skyskrapor, caféer, futuristiska byggen, vackra trädgårdar och mängder av kultur, språk och människor – allt i en stad. Jag har inte reflekterat så mycket över Singapore tidigare, den fick liksom hänga med i den här resan eftersom den ligger strategiskt mitt i Sydost-Asien – men så positivt överraskad jag blev, den här staden är grym!

Det var skönt att lämna Perhentians även om det också innebär slutet för dykningen för ett tag. Nu till citylivet igen! Singapore är en melting pot av massor och åter massor av människor, kulturer och språk. Här finns allt – en promenad i regnskogen, en dag på stranden, shoppa på Louis Vuitton, se fantastiska kvällsvyer från en skyskrapa eller välja mellan mängder av kinesiska rätter på en foodcourt?

Det här är en stad gjord för att relaxa, sitta, titta och promenera. Uppleva! Breda trottoarer, långa promenader längs vattnet, massor av bänkar och trevliga uteserveringar. Och det är grönt – stora djungelväxter, klippta häckar och höga träd i princip överallt inne i centrala delarna. Shopping finns i mängder, allt från Zara & H&M till lyxiga butiker. Priserna på kläder är ungefär samma som i Sverige.

hort garden trädgård i singapore hort garden

Regnskogen ligger i princip mitt i stan och det finns superfina promenader. Vi gick South Ridges Walk, en “vandringsled” som går mellan fyra olika parker och trädgårdar. Promenerande genom vild regnskog, strosade i ordnade trädgårdar, gick genom djungeln på canopy walks och över häftiga broar. Gardens by the Bay med futuristiska Supertree Grove är ett måste för den som åker hit. En vacker trädgård med massor att se och läsa på dagtid, med en häftig ljud- och ljusshow på kvällen. Ligger precis vid stora, lyxiga och smått speciella hotellet Marina Sands som är en sevärdhet i sig.

I matväg hittar du allt ifrån billiga hak med asiatiskt mat till amerikanska matkedjor, pannkakshus och supergod italiensk lasagne i massor av varianter – fetaost, vegetarisk, kyckling eller spenat? Du kan äta litet, stort, billigt och dyrt. När jag är i storstäder älskar jag att stanna och fika ofta. Fötterna blir trötta av allt promenerande, stora luncher gör en mest trött och det är roligt att se olika caféer och få sitta och spana ut över staden. 

Jämfört med Kyoto eller Tokyo som är de storstäder jag senast besökte är Singapore betydligt charmigare. Hidden gems i form av mysiga cupcakescaféer, fina butiker med ekologiska varor och personliga restauranger finns överallt i stan – det gäller bara att hitta dem (ett tips kommer i bloggen om ett par dagar!). 

Jag kommer definitivt att åka tillbaka, finns massor kvar att se och göra. Är du i närheten åk hit, du kommer inte ångra dig! Kolla förresten in här på fredag, då kommer massor av bilder av Singapore by night!

supertree grove hjärta för hänglås trädgård i singapore krukor med ansikten singapore solnedgång utsikt singapore monitor lizard och sköldpadda gardens by the bay gardens by the bay botaniska trädgården south ridge walk gardens by the bay utsikt singapore gardens by the bay promenad sentosa island stenar i vatten rolig växt

 

 

 

8 comments

  1. Singapore står nu högst upp på min vill resa- lista! (Ja, iallafall av lång bort/dyrare destinationer) Det får nog bli Singapore till 40-års present till mig själv om några år. Hoppas du har möjlighet att återberätta om eran resa i bloggen senare eller när ni är hemma igen för jag är så nyfiken…

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close