Åsna, utsikt och vattenmelon – roadtrip runt Tarifa

Vardagsäventyr, är inte det bland de bästa äventyren?

Veckan bjöd på mycket vind och många kitesurfdagar, men även en vindstilla och solig dag. Då väljer man – antingen sitter man hemma och hoppas på att vinden kommer senare på dagen, eller så väljer man att hitta på något annat. Jag tror att ens inställning till saker gör otroligt stor skillnad och istället för att låta dagen gå och tjura för det inte blev någon vind så stack vi iväg på vardagsäventyr!

Vi packade vattenmelon, vatten, filtar och kamera, hoppade in i bilen och kollade på kartan. Google maps, vilken bra grej det är! Precis öster om Tarifa ligger ett stort naturområde med massor av små vägar, dit kör vi!

Kuperat, vandringsleder, gröna kullar och hav. Små vackra stenstränder, en kille i kajak. Vi mötte en skock med nyfikna getter, höll tummarna för att bilen skulle orka upp för de brantaste backarna och såg ödehus. Badade fötterna på en stenstrand, höll på att köra över två stora, gröna ödlor och fikade på en vacker utsiktsplats med utsikt över medelhavet.

Naturområdet är ett gammalt militärområde och överallt hittade vi övergivna byggnader, igenbommade hus och taggtråd. Vi delade väg med kossor, njöt av solen och det bästa av allt – hittade massa lösgående åsnor! Hästtjej som jag är blev jag lite extra glad – åsnor är fantastiska och den ena var till och med modig nog att vara med på en selfie i utbyte mot lite kli på pannan.

Dagen avslutades med ett Medelhavs-dopp, årets första havsbad och så skönt efter massa tid i bilen. Happy day! Det behöver inte vara långt, det behöver inte vara dyrt, det behöver inte vara krångligt…

…men tänk vilka minnen lite vardagsäventyr kan fixa!

Jag kommer nog aldrig glömma vår regntrekking uppför Montserrat, vår stadsbergsbestigning i Barcelona eller den där supermysiga utefrukosten vid sjön i november.

Vilka vardagsäventyr gillar du bäst?

tarifa havsutsikt rtrip-tarifa-2 åsna blommor utsikt över havet vit åsna stängd väg luftvärn kanon luftvärn inuti tistel och taggtråd vattenmelon rtrip-tarifa-11 getter blöta stenar hav rtrip-tarifa-14 alger på sten klippor med utsikt över gibraltar getares stad från stranden

11 comments

  1. Vilken mysig tur i en alldeles UNDERBAR miljö! Ser fantastiskt ut! Jag måste bli bättre på att göra vardagsäventyr, finns så mycket att upptäcka ju :) Och jag blir ju alltid så ressugen och inspirerad av att kika in här! Älskar dina bilder :)

  2. Så härligt med små vardagsäventyr! :) Mina vardagsäventyr brukar ofta bestå av att upptäcka nya stigar/vägar/platser på orten där jag befinner mig för tillfället.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close