Bästa julklappen till föräldrarna

Favorit i repris! Åhh, det här bara måste du läsa – för det är faktiskt den bästa julklappen till föräldrar eller mor/farföräldrar ever! Och dessutom får du den tillbaka som julklapp nästa år och då lovar jag dig att den kommer ge dig många skratt, överraskningar och kanske en och annan tår. Fortsätt läsa och skriv sedan upp på julklappslistan!

151217: Den bästa julklappen måste ju vara att ge någon minnen för livet? Minnen, som alltid finns kvar? Som kan plockas fram, gås igenom, skrattas till och komma ihåg. Länge, ofta och hur många gånger man vill. Fotoalbum tänker du? Ja, foton är underbara minnen, men det här är något annat.

För ett par år sedan gav jag mina föräldrar varsin fin bok med linneomslag, en bok med tomma sidor. Med boken följde en uppgift, att skriva varje vecka under ett år. Och inte skriva om vad som helst, nej, skriva om olika teman. Varje vecka skickade jag ett nytt SMS med veckans tema. 52 veckor senare, fick jag tillbaka böckerna som julklapp. En underbar julklapp, den absolut bästa julklappen. Fick själv tipset av Sofia och vill dela med mig av det till er.

Så roligt att läsa, så många nya historier och minnen. Sånt man inte alltid pratar om och sånt man faktiskt inte vet om sina nära och kära. I varaktig form, handskrivet i en fin bok. Tipsar dig om att göra samma sak, för minnen får man aldrig nog av! Man får bli försenad, det gör inget om det tar två år. Och man får glömma något tema då och då (och man får glömma att skicka veckans tema med…). Men gör det, det är en underbar sak att ha!

julpynt

Exempel på teman för bästa julklappen;

1. Berätta om huset där ni växte upp
2. Berätta om hur ni träffades och era första dejter
3. Berätta om dina vänner och vilka du umgicks med under skoltiden
4. Berätta 5 saker jag inte vet om dig + ett favoritrecept
5. Berätta om era första jobb
6. Berätta om ert bröllop
7. Musik och dess betydelse – vad du har lyssnat på genom åren
8. Vad ni lekte (med) när ni var barn
9. Något du är stolt över
10. Bror/syster som liten
11. Jag som liten
13. En konsert du har varit på
14. Dina drömmar för framtiden
15. Din bästa vän som vuxen
16. Ett drömresmål
17. Din mormor/morfar
18. Din farmor/farfar
19. Om att sätta mål och jobba mot dem
20. Ditt yrkesval
21. Syskonrelationer
22. Träning + Min favoriträtt
23. Hur det var att få barn
24. Din mamma
25. Din pappa
26. Drömmar för framtiden
27. Om vänskap
28. Berättelse om ett oväder jag minns
29. En speciell plats
30. Ett vinterminne
31. Det här ångrar jag
32. Vad betyder pengar?
33. Det här är jag bra på!
34. Min favoritplats
35. Bästa karriärstipsen
36. Om min filosofi gällande uppfostran
37. Min depression
38. Vikten av att följa sina drömmar
39. Om sorg
40. Samhällets utveckling under mitt liv
41. Berätta om alla platser du har bott på
42. Ett semesterminne
43. Politik
44. En speciell resa
45. Summera året som gått
46. Tre råd du vill ge mig i livet

 

8 comments

  1. Men shit, vilken rolig idé! Kom du verkligen ihåg att skicka sms med instruktioner varje gång? Tror jag hade glömt det men jag älskar verkligen idén. Superfin!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close