MC-semester i Alperna – del 4 av 4

inlägget innehåller reklamlänk

Detta är sista delen av av 4 från vårt hojäventyr i Alperna.

Här hittar du första delen som tar oss från Sverige via Polen, Tjeckien och Österrike till Grossglockner och här hittar du andra delen som tar oss vidare från Grossglockner till Cortina och norra Italien. Tredje delen tog oss från norra Italien till Livigno och sedan vidare genom Schweiz, Österrike och till bayerska Füssen.

nördlingen i bayern våffla med glass

Vi har tagit oss till Füssen och den kommande dagen spenderar vi med slottsbesök – det är Disneyslottet Neuschwannstein som står på schemat. En stressig och svettig promenad – det är 32 grader, strålande sol och en 30 minuters powerwalk upp till slottet och vi var inte riktigt ute i god tid.

Disneyslottet eller Törnrosaslottet Neuschwanstein

Slottet är förlagan till Disneys Törnrosaslott, och visst är det vackert?! Utsidan är definitivt häftigare än insidan, men det var ändå kul att få en guidad tur.

mc-semester i alperna, vägbygge

dinkelsbühl

Hemvägen går via Romantische strasse, eller Romantiska vägen på svenska, genom massor av bayerska vackra medeltidsstäder. Vi kör igenom ett antal vägarbeten, runt ett gäng avstängda vägar, genom Landsberg am Lech, Augsburg, Nördlingen, Dinkelsbühl och huvudstoppet Rothenburg ob der Tauber innan vi landar i Würzburg för natten.

mcåkare i bayern fika i rothenburg ob der tauber

Det är skönt att slippa bränna autobahn genom hela Tyskland, och södra Tyskland är väldigt vackert.

I Rothenburg odt besöker vi en supermysig julbutik och är man som jag ett fan av jul kan man säkerligen spendera både timmar och tusenlappar här. Som tur var fick jag bara plats med fyra 10 centimeter stora snökristaller á 2 EUR/st i väskan…

julbutik i rothenburg ob der tauber rothenburg ob der tauber

Sista dagen börjar med 3 timmars autobahn – även om det är grymt tråkigt är Tyskland väldigt långt och det är skönt att beta av lite mil.

En viktig aspekt att tänka på innan man åker iväg på långresa – kolla över hojen! I vanliga fall kanske du kör 400 mil på en sommar, nu kör du samma sträcka på två veckor och tekniska problem kan lätt förstöra en hel resa.

Se till att den är servad, att du har fräscha däck, att drivpaketet håller och att oljenivån är bra. Med i packningen är det bra att ha punkaspray, extra olja och kedjespray. Behöver du köpa nya MC-däck innan resan hittar du det t.ex. på  Däckoutlet eller DäckOnline och se till att du väljer rätt typ av däck som håller i fler mil.

rothenburg ob der tauber rothenburg ob der tauber

Sista biten kör vi genom ett superstort grönområde med skogar och lantbruksägor, väldigt vackert och när vi kommer fram till nattfärjan i Rostock är vi överraskade att den “tråkiga delen genom Tyskland” ändå var så pass rolig. Vi hinner dessutom med en sväng på Bordershop – jodå, det funkar med hoj också!

mc på färja

rothenburg ob der tauber skylt cafe

När vi landar i Sverige igen möts vi av ett vackert, sommardoftande Skåne som välkomnar oss med en otrolig soluppgång och daggiga fält – what a welcome home!

mc i soluppgången i skåne

Mitt intresse för MC-semestar och långresor på hoj väcktes genom Patagonien-resan, innan dess har motorcyklar mest varit för andra nöjen. Men det är grymt kul att köra hoj på resa – friheten, upplevelserna, människorna, vyerna och allt däromkring.

Både Patagonien och Alperna har varit riktigt häftiga MC-resor och det blir definitivt fler MC-äventyr och hojsemestrar i framtiden!

explorista mctjej

 

7 comments

  1. Södra Bayern … åh vad fint det är :) I juni flyttade vi tillbaka till Sverige från Ingolstadt som ligger utanför München så jag känner igen alla städer du besökt och skriver om. SÅ himla fina bilder du tagit. Längtar tillbaka lite ibland, men mest till bergen ;)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close