Drömmar & målsättningar

Nyårslöften är inget för mig. Lika lite som jag gillar att unna mig saker* så ogillar jag att sätta löften bara för att det är ett nytt år. Jag tror nyårslöften bara får människor att må sämre.

Bättre att ha mindre målsättningar lite då och då, istället för att hux flux behöva hitta på en stort löfte för nya året, som oftast innebär att man ska vara en bättre människa. Nix, inga nyårslöften för mig.

nepal-2

Jag brukar titta tillbaka på året som har gått, sammanfatta allt jag har gjort och varit med om. Titta på bilder, välja ut de bästa, framkalla och minnas. Skratta. Sedan brukar jag se på vilka av föregående års målsättningar jag har lyckats uppfylla, vilka jag är nöjda med och vilka jag ska ta med mig till nästa år.

Varje år skriver jag ner målsättningar inför kommande år. Inga nyårslöften, men målsättningar. Allt jag vill göra, allt jag vill se, allt jag vill uppleva. Inga måsten, men en påminnelse att ta tag i de där drömmarna och inte bara låta dem vara drömmar. Några av sakerna jag hade på min lista inför 2014 är avklarade, andra fortsätter nästa år. För målsättningar har jag varje år – oftast består de av drömmar och roliga saker. Aldrig måsten, aldrig något att jag ska bli bättre för att jag inte är tillräcklig. Bara happiness & fun stuff, det är väl det livet består av?

I nästa inlägg kommer mina målsättningar för 2015, vilka är dina?

*Ja, det där med att unna sig saker. Inte riktigt min grej. Varför ska man gå runt och “belöna” sig själv någon gång då och då? Jag tror absolut det är bättre att leva lite så där lagom jättebra hela tiden, att alltid göra/äta/köpa/etc det man verkligen vill ha, med en gnutta balans inbakat. Vad är grejen med att unna sig något? Att träna för att få unna sig en kanelbulle? Eller att äta en kanelbulle för att unna sig att träna?

Nee, jag förstår inte grejen med unna-ordet. Vi kör på balans i tillvaron & happiness istället, är ni med? :) Jag vet att jag har en frände i anti-unna-klubben i alla fall, läs Mias inlägg här.

3 comments

  1. Här har du ännu en anti-unna-vän som också är för målsättningar snarare än löften. Jag ser fram emot att läsa mer om ditt 2015.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close