En dag i solen vid en tjärn

För en vecka sen var vi i Åre, och på lördagen åkte vi på en utflykt till Nulltjärn i Vålådalen. Älska miniäventyr!

Nulltjärn, Vålådalen, utanför Åre

Jag har aldrig varit i Nulltjärn förut, men hit åker jag gärna fler gånger! Vi åt en snabb frukost, plockade ihop i vanen och rullade från Saras hus där vi hade spenderat natten. Dags att möta upp Katrin & Åsa! Lite sena blev vi såklart, har inte vant mig vid att babyfix tar lång tid…men sen hade Katrin glömt sin ryggsäck, så vi kom fram ungefär samtidigt ändå. Winwin…eller failfail? Anyway, det blev en riktigt härlig dag!

När vi satt i bilen blev det mörkare och mörkare, det kändes verkligen som höst. Vi parkerade och gick den sista biten till tjärnen –  väldigt lättillgängligt och gick utan problem att gå med barnvagn. Eller rullstol, eller vad man nu har som måste rullas. Om det hade varit blåsigt på vägen hit var det helt vindstilla här. Bergen i bakgrunden speglade sig i tjärnen från alla håll, så himla fint! Kan man importera lite fjäll till Göteborg tros?

Nulltjärn, Vålådalen, utanför Åre

Vi ställde av oss ryggsäckar och tog en liten promenad innan vi satte igång en eld. Katrin hade med sig glögg och saffransbullar, en liten smygstart på julen. Vi testade chiliglögg och äppelglögg och lite mer chiliglögg, uppvärmd i kaffekannan rakt på elden. Sen tog vi fram mackjärnen och gjorde grillade mackor, perfekt mat för utflykter. Vi hade ost och skinka på den här gången, men annars är ju rödbetor & chevré ett tips, eller pesto, tomat och mozzarella!

äppelglögg Koka glögg på eld Fikapåse Grillad macka över eld

Efter en stund kom solen fram och vattnet låg verkligen helt spegelblankt. Vi tittade på fjälltoppar och försökte lista ut vilken som var vilken, och även om Sara hade en fjälltoppsapp så blev vi nog aldrig riktigt kloka på vad som var vad. Men det spelar ju mindre roll. Men att solen värmer i slutet av oktober, så härligt!

Nulltjärn är omgivet av fin skog och det finns massor av grillplatser här. I tjärnen var det sandbotten, sådär fin och räfflad och jag blev lite sugen på ett bad. Tänk att springa ut i en långrund tjärn med sandbotten och bergen i bakgrunden! Efter en stund kom det fler personer och de andra grillplatserna blev också upptagna. Och yes, det var några som tog sig ett dopp, sådär lagom på samma dag som man ställer om klockan till vintertid.

Nulltjärn, Vålådalen, utanför Åre Fika Uppababy Vista

Vi fikade och drack glögg och åt mackor och tittade på snötäckta fjäll. Myste med Saras hund Hazel, pratade om träning och äventyr och allt där emellan. Bytte blöja med fjällutsikt och avslutade dagen med att åka hem till Sara, tända en eld och kolla på norrsken.

Har du sett norrsken än i år?

Norrsken

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close