Vårvinterweekend på Kebnekaise fjällstation

Vårvinter alltså – kan vara bästa årstiden! Grävde lite i fotoarkivet och hittade bilder från när vi var på Kebnekaises fjällstation på vårvinterweekend för ett gäng år sedan. En sån magisk helg, fylld av småäventyr, och jag måste visa lite bilder för jag blev så sjukt fjällsugen när jag såg dem.

Men jag ska ju inte klaga, för just nu hänger vi i norska Haukeliseter för en magisk helg fylld av toppturande, snowkiting och härliga dagar i solen – du hänger väl med på @explorista_se på Insta?

Explorista kebnekaise

Det här inlägget är inte sponsrat på något sätt, men jag vill verkligen slå ett slag för att åka upp till våra fjällstationer på vintern. Svenska Turistföreningen har massor av fina stugor och många av oss använder dem under sommarmånaderna för vandring – men på vårvintern är det helt underbart att lägga en helg här. Vårvintern i Sverige bjuder på fin snö, varm sol och längre dagar, så himla härligt!

Vi hade två nätter på fjällstationen Kebnekaise där vi hyrde ett mysigt timmer-stuge-rum att bo i. Det var riktig snöstorm på nätterna – men superväder på dagarna. På kvällarna åt vi middag på stationen och riktigt hörde vinden och snön vina utanför fönstren, men dagarna var fyllda av äventyr, vårsol & fjälluft. Vi hyrde guide en dag och med randonnéskidor och stighudar tog vi oss till ett fruset vattenfall där vi isklättrade. Vi hyrde turskidor och gjorde egna turer längs dalen, vi badade bastu och njöt av lugna kvällar med goda middagar.

Så här kan en weekend på fjällstation i slutet av mars se ut – visst blir man sugen?

Turskidor vid Kebnekaiseutsikt i fjällen vid Kebnekaise Isklättring och tur vid Kebnekaise Emmi isklättrar utsikt i fjällen vid Kebnekaise och schäferhund Emmi & Philiip vid Kebne Randonné vid Kebnekaise utsikt i fjällen vid Kebnekaise Explorista kebnekaise utsikt i fjällen vid Kebnekaise med sol Explorista på turskidor

3 comments

  1. Härlig! Jag är precis på väg därifrån, hade en äventyrlig topptursbestigning till sydtoppen i hård vind men strålande sol! Mycket mindre snö nu än vid din vistelse, vägen till nikkaloukta var många partier med barmark och 2 dec vatten på isen på sjön. Kändes som sista spurten den här säsongen!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close