En magisk påskhelg & jag känner mig klar med föräldraledigheten

Alltså påsken 2022, kunde den varit bättre? Iallafall här i Jämtland har den varit helt magisk, med plusgrader och strålande sol och fin skidåkning. Och – tiny fick toppa sin första toppturstopp på 1070 möh i skidvagnen!

Igår var min sista dag som föräldraledig, och jag ville fira med något särskilt. Så det blev den topptur, en topp som vi kunde bestiga med skidvagnen och tiny. Vi har ju toppturat tidigare med honom också, men då har det blivit utan att faktiskt ta en riktig topp. Och det var målet den här gången, för en topp är ju alltid en topp!

Vi turades om att dra skidvagnen, och ett par timmar senare toppade vi Storulvåfjället på 1 070 möh. Just det här berget valde vi för att det var flackt nog att gå upp – och åka ner – med tiny i vagnen. Och sen – fika i snön. Vädret var helt magiskt och utsikten från Storulvåfjället så himla fina – man ser Snasahögarna och Sylarna och Helags (?) och alla andra berg omkring!

Det har känts kul att börja jobba igen länge, men det var nog först efter den här dagen som jag kände mig helt färdig med föräldraledigheten. Jag är klar, och jag är redo för nya saker att ta tag i.

Vi har äventyrat, rest och toppturat, och det ska vi fortsätta med, men nu ska det bli härligt med ett annat sammanhang med. Få tänka och analysera, planera och samarbete. Göra resultat!

Resten av påsken spenderades också ute, såklart! I torsdags åkte vi till Storlien och passade på att testa längdspåren där. Vi har tänkt åka dit många gånger, men det har alltid varit för kallt eller blåsigt – men den här torsdagen var det helt perfekt.

Längdspåren, till skillnad från i Åre, börjar direkt på högfjället, och man åker i öppen natur med utsikt åt alla håll. Magiskt, särskilt när man kan gräva solgrop halvvägs och fika i flera timmar!

Långfredagen firade vi med topptur, och tog oss in till Lillsnasens botten för solhäng med vänner. Vi hade med oss vår lilla Skotti-grill och fick till årets första grillning, hur gott är det inte med grillad halloumi? Några av oss tog ett åk, andra hängde bara i solen. Härligt var det oavsett!

Själva påskafton blev lugn, med en promenad till sjön och fika. Söndagen däremot stack vi ut och åkte längd igen, med det här vädret vill man inte vara inne. När man kan sitta i sportBH på fjället och bara njuta av solen, känns det helt ok att vintern är på väg att försvinna. Och solgropar i snön hörni, det borde man göra fler av!

Hur har din påsk varit?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close