Nu vill jag cykla!

När mars går över till april, när det börjar visas torra vårstigar i sociala medier och när de första plusgraderna börjar komma här uppe. Då – då kommer cykellängtan!

För jo, jag är i skidparadiset och jag längtar cykel. Jag längtar teknik och jobbiga stenar och flowiga utförsåk. Jag längtar hopp och jag längtar efter det där sköna badet när man har kört en svettig runda i skogen! Åhh, vad jag längtar cykel!

Lift med cykel i Alperna

Lofsdalen bike park

Jag vill utvecklas. Hoppas att skidåkningen har gett lite benstyrka, och att tekniken har blivit lite bättre när man har sovit på den över vintern. För visst är det så, saker blir bättre när man får sova på dem?

Jag ser fram emot att få en månad här uppe i Åre då bikeparken är öppen (den öppnar 2 juni!), maxa tiden i downhillslingorna. Nöta kurvtagning, hopp, trixigheter. Våga droppa ner för de där gigantiska stenarna (som är så mycket större i huvudet än i verkligheten).

Känna mig säkrare utför, och starkare uppför. Träna själv, och kanske ta en downhillkurs för att få lite extra push och för att det är så himla kul att träffa andra som också gillar att cykla!

Enduro camp tjejer Isaberg

Vallåsen vanlife

Lofsdalen bike park

Men snart så är vi där. I slutet av april kör vi söderut, för att byta skidor mot cykel. Då blir det definitivt cykling, vårcykling i ett soligt Jönköping. Kanske en tur med Elna, Jönköpingtraktens cykeldrottning, och definitivt ett par flowiga varv på Vistabanan! Sen hänger cyklarna med upp hit, och kanske cyklar vi lite på vägen upp också?

Sommaren 2020 cyklade vi massor i Sverige, och då skrev jag ett inlägg om alla bike parks vi besökte i Sverige, som Åre, Järvsö, Lofsdalen, Vallåsen och Tänndalen. Och sommaren 2021 cyklade vi massor i Alperna, och här hittar du en sammanfattning av de bike parks vi besökte i Alperna (och kan hänga på några åk på video!).

Var drömmer du om att cykla i sommar?

Val di Fassa bike park Lift med cykel i Alperna

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close