Vancats – kan man ha katt i husbil/campervan?

Katt i husbil eller campervan, hur funkar det? Funkar det alls? När vi byggde vår campervan var tanken att vi lättare skulle kunna ta oss iväg på små äventyr. Ni vet, när allt är packat och klart är det bara att slänga in lite kläder & kitesurfprylar och köra. Inga hotellkostnader, ingen planering. Och ingen kattvakt.

bengalkatter i koppel

Vi har hela tiden haft i åtanke att vi vill kunna ta våra två bengalkatter med oss i campervanen för att göra det enklare att komma iväg på långhelger och sånt, och vi har byggt därefter. Vanen är isolerad för att hålla både värme och kyla ute, och med solskydd i alla fönster blir det inte särskilt varmt där inne.

bengalkatten Taz

Katt i husbil / campervan – praktiska lösningar

När vi kör sitter de i sin kattbur och när vi har stannat går de fritt i vanen – eller ute i koppel. Vi går på äventyr, och när de är nöjda kan de hänga utanför vanen i löplina, precis som vi har i trädgården hemma.

De har en kattlåda inbyggd under ett av sätena bak, som med gångjärnslösning är lätt att öppna uppifrån och tömma (Everclean-sand som inte luktar och hundbajspåsar att tömma med!).

Mat & vatten har de som vanligt i skålar på golvet, och sover gör de antingen i något av sätena eller i sängen med oss.

bengalkatten Zoe

bengalkatten Taz

Det har gått förvånansvärt bra att ha dem med. Taz, hankatten, är väldigt enkel och gillade läget direkt – men vi trodde inte heller att det skulle bli några problem med honom. Och honan Zoe, som hatar att gå i koppel, gick helt plötsligt gärna i koppel när hon fick utforska nya territorium.

katter i campervan

Det är klart det är olika från katt till katt, men för oss har det funkat alldeles utmärkt hittills och det är ganska enkelt att hitta lösningar i vanen som funkar. De är vana att resa (har både åkt bil, buss, tåg, taxi & flyg flera gånger) så det underlättar säkert.

Komplett guide till att bygga campervan – alla delar:

Kommentera gärna, eller klicka på hjärtat under inlägget!

 

13 comments

  1. Stort tack för en informativ och bra blogg! Blev helt klart sugen på att bygga min egen mobila base camp då jag drar på äventyr stup i kvarten och alltid måste ta hänsyn till boende. Det här satte lite griller i huvudet på mig idag :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Close