En vanlig dag i BCN – picturized!

En vanlig dag här i Barcelona skiljer sig ganska mycket från mina vanliga dagar hemma. Där går jag upp, jobbar, tränar och hittar på något på kvällen. Här flyter tiden ihop, på ett bra sätt.

Jag bor i träningskläderna hela dagarna eftersom jag tar morgonpromenad, käkar frukost, pluggar hemma och oftast inte beger mig iväg förrän framåt tidigast lunch eller snarare eftermiddag då skolan börjar – först då byter jag om. Bekvämt är det! Det händer saker jämt – vardag eller helg är ungefär samma sak och det finns alltid massor att hitta på eller göra.

katt

En vanlig dag i Barcelona…

  • Vaknar runt 08:30, ger katterna frukost & ger mig ut på 30-60 min morgonpromenad eller jogg. Älskar att komma ut på morgonen och väcka kroppen!
  • Andas och eftersvettas på balkongen, det är varmt här tidigt och dagarna är ganska fuktiga så även en liten promenad gör en svettig.
  • Fixar frukost vid 10-tiden och yes, vi har gasspis! Det är vanligt här och är faktiskt riktigt bra, den blir varm väldigt fort och det är lätt att kontrollera temperaturen.
  • Sätter mig vid datorn någon timme, läser bloggar & nyheter och hämtar inspiration. Bloggar! (Lite sneak peek nedan, i morgon kommer en recension på en bra peppbok så missa inte det.)
  • Drar igång en tvätt så den hinner bli klar innan skolan börjar. Vi har tvättmaskin men inte tumlare och kläderna torkar sjukt långsamt här nere p.g.a. den fuktiga luften. Hänger kläderna utanför balkongen på en tvättställning, som alla andra.
  • Pluggar ett par timmar hemma och sedan beger jag mig, om vi har föreläsningar, till skolan för en lektion eller två. Vi börjar oftast runt 11:30, men tidigast 09:30 och slutar senast 17:30. Tiden springer fort iväg när man pluggar språk…
  • Tränar gör jag oftast på eftermiddagen eller kvällen. Att lägga sig innan kl 24 gör man sällan här, så kvällarna är långa med tid för utgång, cava & tapas på någon restaurang, middag hos vänner, biokvällar, serietittande och annat skoj!

klädnypor gasspis bloggande dator hängd tvätt skolgrejer sneakers

12 comments

  1. Vilka härliga dagar! Måste vara roligt och spännande att testa på en ny vardag ich en ny kultur sådär :-) har aldrig varit i Barcelona, men blir så sugen på att åka dit nu när jag läser ert liv där :)

    1. Ja, det är roligt, mycket är ju annorlunda än hemma! Om du inte har varit här måste du åka hit, en grymt härlig stad med både shopping, strand, uteliv, restauranger, små berg med utsikt, arkitektur och kultur – gotta love it!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close