Gårdagens bästa

torg barcelona tjej

Sol & 20 grader varmt

Jag saknar hösten en massa, men det går faktiskt inte längta hem mer än korta stunder när staden jag bor i bjuder på strålande sol och 20 grader varmt den 28 oktober. Jag ser fortfarande människor som badar i havet, hur trevligt är inte det?

Plugga ute

Igår hade jag en heldag med plugg, en himla massa att göra. Ja, det är mycket plugg, faktist mer än vad jag trodde. Språk är inte enkelt och det blir paradoxalt nog svårare och svårare ju mer man kan… Men vad gör det när man kan ta sina böcker och sätta sig på valfritt, mysigt torg i värmande sol och läsa. Tacksamhet!

Strandpromenaden

Jag är så glad att vi valde att bosätta oss i området Barceloneta, som ligger precis vid stranden här i Barcelona men ändå nära stan. Vi valde mellan att bo här eller mitt i smeten i Gótic eller Born med alla affärer och restauranger, i mysiga men lite lugnare Poble Sec eller i Gracía, lilla charmiga “staden i staden”.

Men inget slår att kunna ta en promenad längs stranden på morgonen och komma bort från alla ljud (och rödljus som stoppar promenaderna). Eller för den delen att jogga ner på ett par minuter för att spela beachvolley eller ta ett dopp. Eller bara andas havsluft. Nej, så glad att vi valde att bo här!

10 comments

 1. Längtar så till att sitta på en uteservering och bara njuta och titta på folk. Jag bodde i Gracia och vi brukade promenera ner genom hela staden ner till havet. Barcelona är fantastiskt! Du väckte en dröm om att bo, om än några månader, i Barcelona. Jag velar om jag ska flytta tillbaka, med min lille halvspanjor, eller om vardagslivet är enklare i Sverige och åka till spanien på semester.

  Tips: al Passatore – så goda pizzor, risotto, pasta… Plaça de Pau Vila, 8 i Borne

  1. Vardagslivet är säkert enklare hemma – men enklare är ju inte alltid bäst? Och inget behöver ju vara för evigt, en period är bättre än inget!

 2. Jag pluggade ett halvår i Málaga och ååååh vad jag känner igen mig i det du skriver.
  Det jag stör mig mest på är att jag hade hemlängtan öht när jag var där, den svenska hösten (eller våren som det var för min del) hinner man ju uppleva sedan!
  Passa på att njut nu, precis som du verkar göra. Jag är avis! :) Alltså strandpromenad, mmmmmm.

  1. Kul! Hemlängtan har jag inte så mycket, däremot älskar jag ju t.ex. hösten och den får man ju inte här – men jag kommer nog bli nöjd på svensk höst framöver ändå tänker jag.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close