Ge det lilla extra!

Tunga ben, regn i ansiktet och motvind. Som vändes till lätta ben, glatt leende och skön shavasana. Gör det lilla extra, det ger resultat!

Hade inte alls någon lust att ge mig ut på gårdagens rehab-löparpass, 22 minuter planerat. Men – tights på, löparjacka check och Suunton på handleden. Bilen upp till Härlanda tjärn. Första 11 min var tunga och tråkiga och mest i uppförsbacke, kämpande ben och kämpande huvud. Sen släppte det, andetagen blev djupare, benen blev lättare och höstfärgerna syntes lite extra. Huvud, huvud, huvud – det går nästan alltid att övertala!

I vanliga fall hade jag avslutat passet efter löpningen, stretchat och åkt hem för en dusch. Men varför, bara för att det är rehab så räcker det med 22 min? Varför har jag tänkt så? För egentligen så är det inte så svårt att göra de där extra övningarna, att lägga till 20 minuter styrketräning eller yoga efteråt. Stärka upp, sträcka ut – lite mer endorfiner och lite större leende!

Bryt dina vanor!

Igår bröt jag vanan och åkte hem, rullade ut yogamattan och yogade i 20 min. Triangel A&B (trikonasana), utsträckt sidoställning A (parsvakonasana), framåtböjningar A,B,D (prasarita padottanasana) och avslutade med axelstående, plogen och fisken. Till sist avslappning i shavasana. Trött i kroppen, nöjd i sinnet och avslappnad.

Så nästa pass – gör det lilla extra! En intervall, en övning, en promenad, en stretch. För det lilla extra gör dig lite starkare, smidigare och gladare. Jag lovar att du inte kommer ångra dig!

 

Happy friday - and don´t forget to be awesome!

 

Höstemmi

 

 

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close