Hej från fåtöljen

Feelings senaste tiden:

  • Känt mig hyfsat inmobil efter att ha haft ett knä vattenfyllt som en medelstor vattenmelon efter sista Frankrikeresan
  • Känt mig som en prepper efter att ha handlat vattendunkar på Biltema (till nya campervanens vattensystem)
  • Känt mig som en slacker efter att ha tagit emot paket i morgonrock kl 11 (men believe me, jag jobbar my ass off just nu!)
  • Känt mig som jag är med i Armageddon efter att ha suttit inomhus, jobbat som fan (i morgonrock) och följt corona updates varje timme den senaste veckan utan att träffa några människor annat än på Skype där vi pratar om…just det: corona updates (men en tur till ICA senare så inser man att livet utanför pågår som normalt, känns skönt ändå!)

So that’s what’s happening here! Inte för att det är något nytt för mig med hemmajobb, jag jobbar ju alltid hemifrån och fåtöljen är min favoritplats: en kraftposition enligt feng shui där jag sitter precis bredvid fönstret och ser ut över hela rummet (men framförallt för att den är himla skön att jobba från och jag har ett perfekt bord för tekoppen bredvid!).

Tänkte jag skulle ta mig tid att vinka lite iaf och ge er en update på vad som händer just nu…och sen blir det inga fler inlägg kring corona från min fåtölj iaf (den här bloggen är ju för outdoor, vanlife, äventyr och inspiration, let’s keep it that way!).

Explorista i Tignes

Hard work, work

På jobbet har det varit högt tempo redan innan och emellan våra skidresor till Frankrike, men med allt som händer så är tempot extra högt just nu – jobbar man i turistbranschen håller man sig ständigt uppdaterad om läget, ser till att vi får ut rätt kommunikation och säkerställer att våra gäster och teammedlemmar på camps runt om i världen är säkra. Det är min högsta prio just nu, och därav blir blogg, campervanbygge och allt annat lite nedprioriterat, men så får det vara ett tag.

Nu rasar börsen, dags att göra klipp?

Gällande börsen sitter jag still i båten. Jag är bekväm med att ha en bra, långsiktig investeringsstrategi med bra bolag i portföljen och även när det rasar som det gör nu fortsätter jag hålla den strategin – säljer inte av, fortsätter köpa löpande och drar inga stora växlar. De pengar som är investerade på aktiemarknaden är pengar jag ska ha om 20 år och de pengar jag behöver nu har jag sett till att ha på högräntekonton istället. Däremellan hade jag också en del pengar i räntefonder på ett par års sikt, vilka jag har valt att flytta över till konto istället eftersom jag tror att börsen kommer fortsätta neråt ett tag till.

Så om jag tror att börsen kommer fortsätta ner, varför inte sälja av allt och köpa in sig billigare om ett tag? “Time on the market beats timing the market” är ett uttryck från en känd investerare, Peter Lynch, och det handlar om att det oftare lönar sig att sitta still i båten under oroliga tider, snarare än att sälja av och försöka träffa botten.

För min del tror jag 1) att jag inte är tillräckligt insatt i världen och dess finansmarknader för att kunna avgöra när en vändning kommer och 2) jag vill slippa sälja av med förlust och sen hela tiden gå med stressen att behöva följa marknaderna och fundera på om det är rätt läge att gå in igen idag, eller imorgon, eller nästa vecka. Nix, not worth it!

emmi campervan boxer

Let’s move!

Uteträning är underskattat! Så skönt att ta en paus från jobbet när det är ljust, sticka ut på en promenad och köra ett kort pass på utegymmet. Tabata hemma, parkbänksträning, löpturer, hemma-yoga med härliga Lapoint-Greta eller powerwalks funkar bra om man inte kan köra på gymmet.

Jag försöker få till en powerwalk varje morgon och sen någon typ av rörelse eller utomhustid till: träning, trädgårdsfix, promenader, campervanbygge… Kom ju hem från Frankrike med en knä stort som en vattenmelon p.g.a. överansträngning så det har varit lite lugnt på träningsfronten, men nu har det gett sig och jag kan träna igen!

Explorista i Tignes

Och till sist…

Visa respekt mot varandra, hjälp dem som behöver hjälp and be kind. Bunkra inte upp hela j*vla butiken, lev normalt och shoppa det du behöver och vill shoppa (butikerna behöver sin inkomst!), köp hämtmat och handla hos lokala butiker för att stötta och sprid inte massor av panik kring corona. Och res, res så fort vi kan börja resa igen, det finns så många länder, platser och människor som är beroende av turistnäringen och vi behöver bygga broar, inte väggar i den här världen!

Vi behöver mer förståelse, mindre mediahets och mer common sense. ❤️

Over and out, first and last about corona – nu blir det sommardrömmar, campervanbygge, magiska skidbilder från Frankrike & äventyrsplaner här i bloggen framöver!

Kille åker skidor

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close