52 miniäventyr

Innan Zack kom till världen bestämde vi oss för att vi under hans första år ville spendera mycket tid utomhus, att se till att ta oss ut även om det kanske inte skulle bli lika enkelt som innan.

Och vår plan blev att göra ett miniäventyr i veckan, 52 små äventyr under första året. Inga stora grejer, bara ett sätt att komma ut, upptäcka nya platser och göra nya grejer. Det är kanske lite stort att kalla dem äventyr, särskilt i början, men för någon som endast är dagar och veckor gammal är väl ändå alla små strapatser äventyr?

torslandalagunen

Sliten efter förlossningen blev vårt första äventyr en tur till badplatsen här hemma, 150 meters promenad och en fika i gräset. Så skönt att komma ut efter att ha spenderat dygn innanför husets väggar pga ont! Många pratar om babybubblan och att det är viktigt att våga ta sig utanför hemmet så tidigt som möjligt – noll igenkänning, jag har bara längtat efter att kunna ta mig ut och hitta på saker igen.

Kroppen fick sig en rejäl match och behöver tid för återhämtning, och mentalt skär det i hjärtat och tårarna sprutar när tröttheten tar över i kombination med smärta och otröstliga barnskrik. Skönt nog är vår lille grabb en nöjd liten kille, och 95% av tiden är han lugn, nöjd och fantastisk.

Vi har också haft möjligheten att få nästan tre veckor ihop innan sambon går tillbaka till jobbet, vilket har underlättat väldigt mycket för mig. Nu kan jag promenera igen, och köra bil, så friheten och den rörliga kroppen börjar hitta tillbaka vilket känns fantastiskt.

Andra äventyret blev en tur till Torslandalagunen, en sjö och ett fågelområde ute på Hisingen i Göteborg. Vi körde offroad med barnvagnen (de är inte jättesmidiga, och då är vår ändå ganska “terränggående”), hade med oss fika och hittade solvarma klippor att relaxa mot. Vårvädret har ju varit fantastiskt de senaste veckorna – så om man inte bor i fjällen eller kan sticka på toppturer får man njuta av grönskande träd, varma solstrålar och sköna temperaturer istället.

torslandalagunen

Sakta ser jag framför mig att äventyren blir större. Weekends i vanen, utemiddagar på något litet berg med utsikt över stan och tältnätter i naturen. Har du bra idéer på små äventyr man kan göra med tinys? Kommentera gärna, och klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget!

2 comments

  1. Åk till Bunketorp i Lindome och gå på motionsslingorna till ett vindskydd vid en sjö. Grilla eller laga mat på spritkök. Funkar med barnvagn.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close