Hjälp – var ska jag åka i oktober?

Magiska, vackra höstkvällar! När solen står lågt och målar världen orange, när luften är hög och full med syre och när varje andetag ger lugn i kroppen. Bara kolla bilderna nedan från promenaden tidigare ikväll, lovely!

härlanda tjärn solnedgång

Älskar hur hösten ger massor av energi. Att komma tillbaka i rutiner, att ta långa kvällspromenader och att kicka igång ett nytt gymprogram. Mörkare kvällar ger kvalitetstid med vänner, tillfällen att mysa i fåtöljen med en bok eller tid för mindfulness.

Hur mår du? Jag känner att energin är på väg tillbaka efter en grymt stressig vår och sommar. Avslut och nystarter, du hänger väl med på Insta och vet att jag har ett nytt, sjukt passande och spännande jobb med start i november?! Pepp, drömmar och lugn, en bra kombo!

Förra veckan fick jag till fyra pass på gymmet och det känns, träningsvärken är ett kvitto på att jag är på g! Ser fram emot att kötta försäsongsträning inför det som ska bli en grym skidåkarvinter, kanske börja med de här övningarna och byta ut dem efterhand.

härlanda tjärn solnedgång

Men hallå, vad handlar titeln på inlägget om? Jo, jag behöver tips! Behöver en mental omställning mellan jobb, en chans att släppa det gamla, vara i nuet och tagga inför mitt nya jobb. Hur och var gör man det bäst – med avresa den 25 oktober? Har ca fem dagar att åka iväg på – berg, weekend, solstol, tält, citylife, hav, spa?

Give me your best ideas – kanske Dryden, SofiaAnnika, LisaKatarina eller någon annan av alla resebloggare har några tips?

8 comments

  1. Utan närmare eftertanke skulle jag säga Italien. Ladda med lite mozzarella, pasta, dolce far niente och ljuvliga gränder inför vintern. Efter närmare eftertanke skulle jag nog också säga Italien. Kanske Riva del Garda eller Civezza.

  2. Vilket fint inlägg! Jag hade nog satsat på Portugal för solgaranti och omväxlande aktiviteter, där kan du klämma in både aktiva och lata dagar.❤️

  3. Åh! Jag vill ha höstskog. Jag drömmer bara om skog och svenska fjäll så med fem dagar över skulle det bli Höga kusten för mig och vandra. Men sen beror d lite på budget. Hade jag lite slantat över skulle jag bege mig till Madeira och göra samma sak (fast kanske inte bra säsong) eller New York å äta burgare. Gud vad massa jag vill göra nu.

    1. Ja, jag tänker likadant men tror att så sent i oktober är det svårt för vandring norrut, för mycket snö? NY låter ju fantastiskt med… och Madeira! :D

  4. Testar att kommentera igen – tror inte den kom fram? Jag hade satsat på Portugal., där kan du få allt det du vill. Aktivt liv, stränder, berg, stad… bara att välja och vraka!

    Jättefint inlägg, så roligt att läsa om hur olika personer bemöter hösten på olika sätt.

  5. Det beror ju lite på hur mycket sol och värme du vill ha, allt ifrån Polen till Dubai skulle jag kunna tänka mig! Gillar Madrid också och var där på höstlov förra året, men Italien är svårtslaget, åtminstone de delar jag varit i (kan inte södern). Paris älskas av många men jag skulle hellre åka till Rejkjavik. Eller du, varför inte Mallorca? Man kan fortfarande ta ett dopp i havet, det finns många fina byar och Palma är ju en jättetrevlig stad. Jo, Mallorca röstar jag på.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close