Höstlistan 2020

Hittade höstlistan hos Sanna Rosell och tänkte att det är klart att jag ska göra en höstlista!

Känner du dig klar med sommaren?

Så klar, redan i augusti! Sommaren var annorlunda i år, men väldigt bra. Vi cyklade massor av downhill, levde vanlife, fjällvandrade, träffade vänner, grillade, badade…you name it! Nu ser jag så mycket fram emot hösten, det gör jag varje år, mer rutiner, hemmamys, fokuserad träning och vi går mot halloween och jul som är så mysigt!

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Åhh, förra året var vi i Brasilien hela hösten! Vi bodde i Cumbuco, började dagen med 15 minuters styrketräning + 15 minuters simning i vår pool, jobbade förmiddagen, kitesurfade eftermiddagen på stranden rakt utanför lägenheten, jobbade seneftermiddag och kväll och åt middag på balkongen (eller i soffan framför ett avsnitt på Netflix när myggorna blev för många!). Mycket rörelse, mycket palmer, mycket kitesurf och en och annan weekend till andra brasilianska städer. Här kan du läsa mer om livet i Brasilien!

ilha do guajirú, brasilien, kitesurf sunset

Jericoacoara Brasilien åsna på torget

Kitesurftjej backroll

Cumbuco beach

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Oj, bra att ha bloggen att kolla tillbaka på så att man kommer ihåg… Men ok, hösten 2015 hade vi precis flyttat till Barcelona och läste spanska på heltid på Internationella skolorna i Barcelona. Levde citylife, spelade beachvolley, drack drinkar på stan och hängde med nyfunna vänner! Vi njöt av hösten i Barcelona, men visste inte hur länge vi skulle stanna där eller vad vi skulle göra sen. Turns out – efter nyår flyttade vi till Serfaus i österrikiska alperna för tre månaders skidåkning – perfekt kombo efter citylife i Barcelona (läs mer om livet i Barca här)!

barceloneta kille strandpromenad

beachvolley barceloneta

bengalkatthona

fireworks barcelona la merce

norröna bitihorn dri1 rebel red women
chök

utegym barceloneta

la luna barcelona

marina kväll

longboard med hund

Vad var bäst och sämst med sommaren 2020?

Sämst, helt klart corona. Det ställde reseplanerna uppochned – vi hade planerat för fyra veckors vanlife i Europa, med mountainbiking i Alperna och kitesurfing i Holland. Mitt jobb i resebranschen blev väldigt påverkat av corona också, och efter en tuff vår med uppsägningar blev sommaren mestadels kaotisk när man försöker släcka bränder, fixa allt och samtidigt stå i osäkerheten av att inte veta vad som händer nästa dag.

Bäst – Flexibiliteten! Både på jobbet, att vi snabbt kunde anpassa oss till en ny verklighet med allt var det innebär (vi har ju tex. öppnat upp en ny destination i Fuerteventura för alla som är sugna på att sticka till värmen i vinter och surfa), men också med vanen. Att inte behöva planera alls, utan kunna åka dit man vill när semestern väl kommer. Att hålla planerna öppna och go with the flow, åka dit vädret är bra och man är sugen på är sjukt skönt. Det märks att det är fler som tycker så, #vanlife och #husbil har ju blivit extremt stort i år, vilket inte minst syns på söktrafiken till min blogg och besökandet på min Kompletta guide till att bygga campervan!

Åre downhill

Solnedgång över Storsjön i Östersund

Lofsdalen bike park

Vilket blir ditt mest använda plagg i höst?

Har två höstfavoriter och först ut – mina goretexsneakers från Tretorn. Jag tror jag har haft de här skorna i närmre TIO ÅR (och använt dem hela tiden!), och de är fortfarande lika bra. Torra, varma, snygga, sköna – sjukt bra kvalitet och jag köper lätt ett par likadana när de ger upp!

Andra höst- och vinterfavoriten är min vattentäta dunjacka från Marmot. Att den är helt vattentät, som en regnjacka, i kombination med att den har en stor skön huva, går ner till knäna och är fylld med 700 fillpower dun gör den till en vinterfavorit. Och, den är snyggare än på bilden. Love it!

Kommer du boka någon utlandsresa i höst?

Har ju redan varit i Lissabon & Ericeira, så nu har jag inget mer planerat. Tänker dock att jag inte kommer att planera något heller – om lusten faller på är det enkelt att boka något med kort varsel och något kommer jag säkert vara sugen på att göra, Sverige eller utomlands får nog helt enkelt vädret bestämma!

Hur ser dina höstplaner ut? Gillar du den här typen av inlägg så klicka på hjärtat eller kommentera gärna nedan!

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close