Vamos a Roma, baby!

Yes! Snart åker vi på höstweekend, till Rom. Bokade resan i somras, som födelsedagspresent till min sambo. Ser framför mig att vädret är sådär höstigt perfekt med hög, krispig luft, solen skiner från en blå himmel och höstlöven virvlar runt fötterna. Åhh, jag älskar höstweekends!

Människor hastar fram längs gatorna med skinnjacka och stor halsduk på sig. Någon promenerar sin lilla, italienska hund. Välklädda italienare sitter och dricker cappucino ihop med vänner på en uteservering. Barnen springer runt och leker på storstadens torg medan föräldrarna skrattar på en bänk bredvid.

Förra gången jag var i Rom gick jag och mamma av misstag före den kilometerlånga kön till Vatikanen och stal en skurtrasa ur en tvättvagn att ha över axlarna för att få gå in. Just det kanske jag skippar den här gången, även om det är ett roligt minne.

Den här gången ska jag titta på sevärdheter, njuta av fantastiskt glass, utforska. Fotografera, prioritera tid för kärlek och äta supergod, italiensk pasta.

Ha en underbar helg helt enkelt!

colosseum colosseum

 

 

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close