I mitt element

Nu är jag i mitt element igen – bland snö och berg och skidåkning. I skalkläder, med keps på huvudet och ullunderställ. Med datorn, systemkameran och min bärbara hårddisk i väskan och vanen utanför fiket, fylld med skidor, ryggsäckar och äventyrsprylar.

I en miljö där jag kan sladda in efter toppturen i skalbyxor, dra på en keps över hjälmhåret, ta fram datorn och jobba utan att dra blickarna till mig – lika väl som jag kan fixa håret, ta på snygga jeans och njuta av ett glas bubbel. I mitt element, bland acceptans, kreativitet och inspiration. Bland människor som som har valt det här livet, precis som vi har valt det här livet.

Ett liv som inte är för alla. För det kräver mycket ork och jävlar anamma. En vilja att göra resultat, att prestera och att ta ansvar – där man måste kavla upp ärmarna och hugga i när det behövs. Ställa upp och anpassa sig och ibland jobba många timmar – men i det stora hela låta jobbet anpassas till livet och inte tvärtom.

Ett liv med mindre prestige, mindre måsten och mer val. Mer ansvar, mer egen projektledning och mer resultat. Mer vilja och drömmar och lust. Mer passion!

Här kan du läsa en intervju med mig hos Svenska Nomader om just detta, att jobba på ett företag som är remote first och om passionen för jobbet. Och nu, nu njuter jag av sista tiden som föräldraledig, och ser fram emot att börja jobba igen – för mitt jobb är grymt kul!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close