Jag vill inte gå sönder

tjej husaberg 450

Jag vill inte gå sönder. Det är därför jag tränar.

Min träning är för livet. Jag tränar för att hålla och jag håller på med aktiva sporter. I sporter som enduro, motocross, fallskärmshoppning, MTB, surf (kalla dem actionsport om du vill) så ramlar man. Man ramlar, man slår sig, man får blåmärken. Ibland går det bättre, ibland sämre.

Min grundtanke med alla extremsporter jag håller på med är att göra det så säkert som möjligt. Jag hoppar inte fallskärm när jag är har sovit dåligt, jag stressar aldrig in något, jag kör inte det sista varvet på crossbanan när jag är för trött. Marginaler.

Och därför tränar jag. För att min kropp ska klara av påfrestningarna med ovan aktiviteter, för att minimera risken när man väl ramlar. För jag tror att en vältränad kropp klarar skador så mycket bättre, musklerna ger skydd och en bra fysisk nivå underlättar rehabilitering och förebygger.

Naturligtvis tränar jag också för många andra orsaker. Träningen ger mig glädje, lycka, endorfiner, en schysst kropp, ett bra humör, energi, vänner och så vidare. Dessutom tränar jag för att kunna orka med alla äventyr jag vill göra, och göra dem med ett leende!

Vad tränar du för?

 

1 comment

  1. Åh, vad härliga aktiviteter!!

    Nu kör jag inte “extremsporter” själv, men lite samma ändå. För att få vara hel.
    Märker hur många bekanta får problem med ryggar/axlar och annat nu när man närmar sig 35-40 och jag vill ha en stark kropp som orkar tills jag blir 100. (Ok nästan 100…) :-D

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close