Uttagen till Challenge21k – Tjejmilen 21k

Jag ska springa mitt första lopp ever, Tjejmilen 21 k – ihop med Runner’s world & Challenge21k!

Ett par dagar innan jul damp det ner ett mail som berättade att jag, tillsammans med 20 andra tjejer, har blivit uttagen till Challenge21k. Så himla kul- Challenge21k innebär att vi får skräddarsydd coaching och personligt träningsprogram med löpcoachen Lisa Beskow, träningsdagar, startplats, utrustning m.m.

explorista efter träning

Tjejmilen 21k är alltså gamla Women’s Health Half Marathon – samma sträcka och bana men nytt namn. Loppet går av stapeln den 21 april vilket ger mig ungefär 14 veckor att träna mig från lugna 5 km som jag gör idag till 21km, helt klart en utmaning för någon som inte är löparfantast och som aldrig tidigare har sprungit ett lopp.

Programmet får vi troligen först se under nästa vecka, men jag räknar med att lägga till en hel del styrketräning om det inte är medräknat, just för att inte dra upp min gamla knäskada igen.

Den 15 januari börjar vi, följ med på bergochdalbanan (ohh yes, jag lovar toppar & dalar…!) till 21 km på Insta stories @explorista_se & kolla in alla utmanarna under #challenge21k. Wish me luck & skicka gärna lite pepp när ni ser att det behövs!

Ska du springa Tjejmilen 21k?

10 comments

  1. Va kul! Det kommer du klara galant! Jag vill höra allt om programmet, behöver lite inspiration här på ön. Kram!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close