Ny skaljacka för löpning – Norröna Bitihorn Dri1 jacket women´s

Har länge känt att jag vill ha en bra skaljacka för löpning. D.v.s. en jacka som är vind och vattentät, men fortfarande andas bra och är supertunn. Har kollat runt lite, men mest hittat vindjackor eller jackor med vattentäta partier.

norröna bitihorn dri1 women´s jacket rebel red

Har haft ögonen på Norröna Bitihorn dri1 jacket länge, men priset är som alltid på Norröna, i högsta laget.Jag tycker dock att Norröna verkligen har riktigt snygga grejer och är mer än nöjd med min Norröna Lofoten GTX Proshell 3-lagersjacka som jag använder mest hela tiden. De är grymma på design, kvalitet och kundbemötande vad gäller reklamationer vilket också är ett stort plus. Dessutom funkar Bitihorn Dri1 bra som vardagsjacka också, inte bara till träning vilket också är ett plus.

Jag hittade Norröna Bithorn dri1 jacket på rea för 1 564 kr istället för 2 299 kr och passade på att slå till – hellre en dyr jacka som jag är riktigt nöjd med, använder ofta och har länge än en halvdyr jacka som jag inte blir riktigt nöjd med. Än så länge är jag supernöjd, även om det fortfarande är lite för varmt för att springa med den här nere i Barcelona. Bra passform, som alltid från Norröna genomtänkta funktioner, snygg design och snygga färger. Tygets utsida är väldigt speciellt och känns nästan som papper, men är bekvämt och smidigt.

Angående storlek! Jag är 172 cm, väger runt 60-64 kg  och har vanligtvis medium i alla kläder, men jag har alltid small i Norröna. Det är värt att tänka på att de är lite stora i storleken om ni ska beställa.

norröna bitihorn dri1 women´s jacket rebel red norröna bitihorn dri1 women´s jacket rebel red norröna bitihorn dri1 women´s jacket rebel red norröna bitihorn dri1 women´s jacket rebel red

Såhär skriver butiken;

Vatten- och vindtät jacka för löpning och vandring

Bitihorn dri™1 Jacket är en radikalt designad skaljacka med mycket tunt och komprimerbart tekniskt tyg. Jackan har huva och ventilation under armarna för att även fungera vid intensiva aktiviteter som exempelvis löpning eller brant vandring. Så liten och lätt att den alltid får plats i packningen och finns till hands när det börjar regna.

– Vatten- och vindtät
– Två bröstfickor med vattenavvisande dragkedjor
– Dragsko nertill.
– Ärmslut ställbara med kardborreband.
– Ventilation under ärmarna med 2-vägs dragkedjor.
– Mjukt hakskydd.
– Packable pocket™ packficka
– Justerbar stormhuva
– Tejpade sömmar
– UltraThin™ vattentät dragkedja fram

Vikt: 193 g.

Material: dri™1

Ett vattentätt 2,5-lagers skaltyg som är mjukt, ultralätt och kompakt. Vattenpelare på 20000mm,

5 comments

  1. Så himla snygg!
    Själv ska jag snart inköpa en bra skaljacka till vardags och även promenader
    Känns välbehövligt nu under hösten, funderar på helly hansen eller haglöfs, vet du något om dessa?:D

    1. Tack, jag gillar den med! Vet faktiskt inte hur varken HH eller Haglöfs är, men de funkar säkert bra. Prova så får du se, tänk på passform och vilka funktioner du behöver och använder – fickor på rätt ställen, bra huva, bra längd på rygg och armar, ventilation, hur mjukt tyget är osv. Hade ju en annan Proshell tidigare istället för min Lofoten, men tyget var så hårt att jag sällan använde den och då är det ju ett onödigt inköp.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close