13 km, vårkänsla & vecka 11/14 i Challenge21k

PB i löpdistans – i helgen sprang jag 13 km, och dessutom i 6:30-tempo som för mig är riktigt bra. Så himla nöjd! Och sån vårkänsla – soligt, smältande snö, 8 grader varmt och massor av människor i spåret. Hejja!

delsjön is vår

Det är vecka 11 av löpprogrammet inför Challenge21k. Sista distanspasset innan Costa Rica var 11 km, därefter ett backintervallpass – och efter det 2,5 veckors träningsuppehåll.

Jag gjorde ett försök att springa i Costa Rica, det blev ett mardrömspass på tre kilometer. Superfint pass på stranden i Samara – men det var innan frukost strax innan kl 8 på morgonen, i strålande sol, på packad sand och i över 30 graders värme. 3 km i 7-tempo kändes som ett ultramaraton…och sen blev det ingen mer löpning den resan. Och ändå – det kändes helt ok att komma igång med löpningen igen och jag hade inte tappat som jag trodde.

vår

Jag flög direkt till två träningspass i Stockholm förrförra helgen, och förra veckan blev det fyra löppass – ett lugnt pass på 7 km, ett 500 m-intervallpass, ett backintervallpass och 13 km distans. Upplägget har varit fyra pass i veckan hittills, men denna veckan är lugn med bara tre pass på schemat.

isig sjö vår

Två tuffa veckor till väntar efter den här, och sedan en lugn vecka innan loppet. Både knän, fötter, benhinnor och höfter känns av men jag hoppas att jag lyckas hålla mig hel – prehab, anpassat program och stärkande styrketräning får stå för den delen!

Så himla härligt att få lite vårkänningar också, nu får det gärna lätta upp och bli vår med sol, värme och trädgårdsfix!

sjö med is

4 comments

  1. Härligt, duktigt jobbat med 13 km! Jag blir också sugen att springa mera nu, bara de meterhöga drivorna snö skulle smälta snart. Helt sjukt så mycket snö vi har kvar här. Du har så härliga bilder av torra stigar! :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close