Och vad händer efter midsommar?

Midsommar – knappt två veckor bort! Känns konstigt, särskilt som man är van vid att ha haft sommar iaf ett par dagar vid det här laget och nu hänger i ett landskap där björkarna precis slog ut och vitsipporna fortfarande blommar.

Vår i Tegeforsen

Och midsommar – det är sista helgen på våra fem månader i Åre. Fem månader av puderåkning, toppturer och längdskidor. Av våfflor och vin och vänhäng. Av äventyr och utomhustid och snö i mängder. Sån härlig tid vi har haft här!

Så vad händer sen då – för vårt hus i Göteborg är ju uthyrt så vi har ju ingenstans att ta vägen? Och det är väl just det som är charmen, vi har inga måsten! Vi kör söderut för att träffa nära och kära ett par veckor först, träffa alla som vi inte har hunnit med att träffa när vi bor här uppe.

Därefter – roadtrip med vanen i Europa. Med endurocyklarna lastade i vanen, med kläder för sommar och höst. Med Thule-vagnen till tiny och med en längtan om härlig tid utomhus. Förhoppningsvis får vi möjlighet att hänga med lite vänner som också har van, vi håller tummarna för det!’

Val di Fassa bike park

Det blir troligtvis en repris på förra årets magiska roadtrip i Alperna och Dolomiterna – massor av downhill, fantastiska vyer, bad i små sjöar och långa kvällar med grillmiddagar. Med lycka och berg och den där känslan av att man har precis allt man vill ha. En van, en familj, äventyr och natur. Som det ska vara!

Sölden bike republic - Bike park i Alperna

Efter sommaren stannar vi nog kvar en månad, planen är Chamonix om vi kan hitta någonstans att bo. Har du något tips så messa mig! September ut i bergsmiljö, med natur som börjar skifta mot höstfärger och luft som bara blir klarare. Det var längesen jag var i Chamonix nu, och det låter härligt att få hänga där lite längre. Cykla, vandra, vara utomlands. Sitta på uteserveringar, jobba och äta croissanter. Inspirationen!

I oktober kommer vi tillbaka till Sverige, och då kommer vi flytta till Linköping ett par år. Här har vi hyrt en villa, mannen har jobb, tiny står i förskolekö och jag jobbar på som vanligt. Längtar low-key och fokuserad träning. Eget hus, inredningsmagasin och att bjuda hem vänner på middag. Men samtidigt – älskar livet just nu med äventyr, naturen runt hörnet och alla härliga människor vi har runt oss här. Bästa av båda världar!

Så det är planen – roadtrip med campervanen i Europa för downhillcykling och berg, stanna någon månad eller två i Chamonix och sen säger vi hej till Linköping. Exciting times!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close