Tre kvinnliga nätverk i Göteborg

Det här med nätverkande är spännande & sjukt powerful, och visste du att det finns flera kvinnliga nätverk i Göteborg – bland annat Dreampreneur Society och Femmes Connect? Så många människor och så många kontakter man kan få på en kort stund – och så många som leder till nya vänskaper, businesskontakter och sälj. I fredags var jag på ettårsjubileumet av Femmes Connect ihop med en av mina bästa vänner, Nathalie. En kväll fylld av nya bekantskaper, bubbel och roliga, peppande diskussioner!

Jag kan inte titulera mig någon masterminglare – men jag tycker ändå att det är ganska kul och har sällan problem med att ta kontakt med nya människor. Ett leende, en presentation och sen är man igång!

Den här kvällen träffade jag en 30-årig tjej som var hjärnkirurg, en frisör som hade tagit steget och startat eget, en rektor med massor av innovativa tankar om tonåringars hälsa, en superhärlig VA-ingenjör som var trött på att hänga i samma gamla gäng och ett helt gäng till med härliga powerkvinnor! Dessutom träffade jag Rana igenvi träffades förra gången på en dykbåt på Perhentian Islands i Malaysia 2016 och har inte setts sedan dess, så himla kul med en catch-up!

Ett tips är att prata med så många som möjligt, byt visitkort och ta kontakt efteråt. Namn och kontakter glöms lätt bort, så ta vara på de du har fått kontakt med och hör av dig efteråt!

Rana

champagne Femmes connect nätverksmingel Femmes connect 1 år

Tre kvinnliga nätverk i Göteborg

Jag har kollat in tre olika nätverk här i Göteborg och ska planera in att gå deras träffar – det är kul att testa lite olika eftersom de ofta har olika inriktning. Börjar dock med en bubblare som är online och inte bara i Göteborg!

Dreampreneur Society är ett kvinnligt nätverk och online academy för entrepreneurial life lovers – för alla kvinnor som vill ta steget och följa sina drömmar. Här finns onlinekurser för dig som vill starta eget företag, eller ta din business till nästa nivå. Dessutom – event, aktiva sociala medier och en community där kvinnliga företagare lyfts fram!

Femmes Connect är ett nätverk till för alla kvinnor. Gona & Adela som startade nätverket vill att det ska vara inkluderande och därav har de inget medlemsskap – utan kom på de träffar du vill (och skit i att komma på de andra som Adela sa). En härlig blandning av kvinnor i olika åldrar och bakgrund med ca 50% anställda och 50% egenföretagare – men det är inget businessnätverk i grunden.

Femme Network är ett nätverk för driftiga kvinnor med inriktningen arbetsliv, livsstil och ekonomi med syftet att ge alla kvinnor rätt förutsättningar och verktyg som behövs för att lyckas på hemmaplan såväl som på arbetsplatsen. Det kostar 650 kr/år att vara medlem och jag har själv inte varit där än, men ser fram emot att kolla in det här nätverket som verkar ha ett härligt businessdriv.

Jane GBG är ett nätverk för kvinnliga kreatörer i Göteborg som genom frukostar, inspirationskvällar och after works vill ge kvinnor möjligheten att träffa nya vänner och framtida kollegor. Du behöver inte vara kreatör till yrket utan kan ha en kreativ hobby. Jane GBG startades med syftet att få till ett större utbyte bland kreatörskvinnor i Göteborg, hitta förebilder, inspirera och stärka dessa roller på arbetsmarknden. Det kostar 550 kr/år att vara medlem.

Vet du fler kvinnliga nätverk i Göteborg så tipsa gärna!

Vad tycker du om kvinnliga nätverk, eller nätverk i allmänhet – är du med i något och vad tycker du i så fall att det ger?

Om du gillar den här typen av inlägg – kommentera gärna eller klicka på hjärtat nedan!

Femmes connect cupcakesFemmes connect styrelse mat från Spira Femmes connect nätverksmingel Femmes connect nätverksmingel

2 comments

  1. Tack för bra tips!
    Kan även tipsa om Girls DinnerIn som är ett kvinnligt nätverk i Göteborg med nätverksmiddagar och som fokuserar på jobb, karriär och relationsskapande! :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close