8 bästa sakerna med vanlife

Friheten

Älskar att ha allt jag behöver med mig, och sen ha möjlighet att dra dit jag vill. Ingen planering, inget bokande, inga måsten. Köra när man vill, var man vill. Vardagsövernattningar, eller månadsäventyr. Bara göra vad man har lust med, på ett enkelt sätt!

Mysfaktorn

Ja, det är så himla mycket mysigare än hemma. För det blir fokus. Fokus på samtal, fokus på att titta på film, fokus på att laga mat eller bara lyssna på regnet mot taket. Krypa in i vanen, stänga om sig och tända ljus sent om kvällarna – eller bara hänga utanför och titta på solnedgången från en brassestol.

cosy vanlife

Ljuset kanske borde få en egen rubrik – bara kolla hur sjukt fint det är att titta ut över havet samtidigt som man kollar på film och har världens solnedgångsljus i hela bilden!

Minimalism

Mindre saker, mer happiness. Jag gillar inte prylar och kan lätt känna mig fast i att ha för mycket saker, vilket inte händer med vanen för det får helt enkelt inte plats. Vi har med oss det vi behöver, och det skapar enkelhet och mer äkthet i livet på något sätt.

Outdoors

Campervanen tar oss utomhus, oavsett väder och årstid. Vi kan sticka iväg och åka skidor på vintern, cykla mountainbike i skogen eller surfa längst kusterna. Man slipper boka ett hotell, eller vandrarhem, och det är enklare än att bo i tält fast man får samma upplevelse. Vara nära naturen alltså, bra grejer!

shaka

Upptäckandet

Ni anar inte hur många fler platser man upptäcker med van. Vägar man inte skulle åkt annars, platser man aldrig skulle ha sett. Magiska ställen där man är helt själv för att man kan ta sig till platser där andra vanligtvis inte är. Så kul!

Avslappningen

Att sticka iväg med vanen är ett miljöombyte, och det i kombination med att man är nära naturen ger en skön avslappning. Hemma finns det alltid saker som ska göras, grejer som måste fixas…men det gör det inte i en campervan. Då är man liksom bara där, med få grejer och skön mindfulness.

Sunset

Smidigheten att komma ut

Att det är så enkelt att ta sig ut är en av de bästa grejerna med campervan. När vi byggde vanen så bestämde vi oss för att den skulle göra det enkelt att ta sig ut, och smidigare/bekvämare än med tält. Vi har alla basvaror, sängkläder, köksgrejer, handdukar och sånt packat och sen lastar vi bara in lite kläder, färskvaror, värdesaker och sportutrustning och sticker iväg. Ståhöjd (särskilt för regniga dagar!), toalett  och en varmvattendusch gör livet lite enklare i vanen!

Grymt roligt bygge

Det är ett galet roligt byggprojekt! Visst, det tar maaaaassor av tid och är varken enkelt eller billigt, men så himla värt det. Inget är svårare än att man kan googla och lära sig, och gör man fel är det oftast inte hela världen (det är ju bara att såga en ny planka!). Sjukt kul!

6 comments

 1. Er van är så himla mysig!
  Jag vet inte riktigt om den typen av resande är min grej, men jag har heller aldrig testat så man ska aldrig säga aldrig :P

  1. Tack! Ja, ibland får man testa något nytt och se vad man gillar, och gillar man det inte behöver man inte göra det igen! :)

 2. Kan bara hålla med, på alla punkter. Vi har iofs en “vanlig” husbil, men det är ju samma livsstil :) Vår bil har tio år på nacken ny och det mesta (!) är trasigt, slitet, smutsigt … Håller på med en total makeover för närvarande! :)

 3. Hittade precis eran sida.
  Går och planerar förl att bygga en van när det blir ekonomiskt möjligt som hela familjen (4 barn) får plats i och det är guld att kunna få en massa bra tips som ni delar med er av. Stort tack för att ni delar med er!
  Med vänlig hälsning Mattias

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close