Onsdagslistan & the Bunkers

Nu blir det två saker i ett inlägg – först en lista från Atilio som jag hittade hos Matsdotter & sen ett gäng bilder från The bunkers i Barcelona, ett gammalt luftvärnsbatteri norr om staden. Numera naturligtvis nerlagt, men en väldigt fin plats att ta en picknicktur till och kolla på solnedgången.

Vi hade bara hört talas om det och bestämde oss för att åka dit i söndags med ett par kompisar. Helt klart värt det, fantastisk utsikt och skönt att sitta och titta ut över staden i den varma solen.

Happy Wednesday!
explorista utsikt bcn

Vad ser du fram emot den här veckan?
En utflykt till Montserrat i helgen. Det ska vara ett fint området att vandra i bland bergen och jag längtar ut i naturen!

Vilken var den senaste bloggen du började läsa?
Senaste bloggarna jag hittade till som fick komma in i Feedly är inspirerande Blissjunkie och amerikanska The Adventure Blog.

Ska du laga någon härlig mat den här veckan kanske?
Säger som Ida, det är ju inte riktigt hit man tittar om man vill hitta inspirerande, nytänkande recept… Framförallt inte nu när jag bor här nere, mycket restaurangbesök och enkel mat blir det. Men igår gjorde vi en klassisk biff stroganoff, riktigt gott.

Säg en grej du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan! 
Jag är galet trött på min förkylning som vägrar ge sig –  5 veckor nu! Har dock tänkt att jag ska ta ett lugnt gympass för att se om det funkar, det är verkligen segt att gå runt utan att träna.

Innan vi gör måndag på riktigt, vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan? 
Njuta! Inte så lång tid kvar här i Barcelona innan vi flyttar till Österrike, så nu ska det njutas av storstad och sol.

Vad gjorde du igår kväll? 
Middag med sambon och sedan en skön kväll i soffan framför Big Bang Theory och Solsidan.

En bild som symboliserar denna dag:
övergångsställe strand

Vad åt du till frukost idag?
Banan med flingor, valnötter, gojibär och russin. Och ett ägg på det.

Vilken tid på morgonen vaknar du?
Skäms nästan för att säga det, men här i Spanien går jag inte upp förrän runt 08:30. Tiderna är helt klart annorlunda här, vanligtvis går jag upp 05:30 hemma i Sverige.

Hur ser du oftast ut till vardags?
Sneakers, baggy chinos eller jeans, linne och någon lite tjockare tröja. Gillar linne mer än t-shirt, och helst med brottarrygg. De högklackade står kvar i garderoben här, jag går ofta dit jag ska och högklackat gör sig inte riktigt för långa promenader.

utsikt över barcelona the bunkers - utsikt över barcelona the bunkers utsikt över barcelona the bunkers - utsikt över barcelona blomma i motljus par på promenad pensionärer på bänk

4 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close