På tigersafari i Indien – Ranthambhore

Tigersafari – klart vi ska på tigersafari i Indien!

Det var inte helt lätt, men till sist fick vi bokat biljetter till Ranthambhore national park, ett av de tigersäkraste områdena som finns att åka på safari i. Vi åkte tåg från Agra till Sawai Madhopur, bodde två nätter i en dammig, lantig stad och åkte totalt på tre safaris.

Nu är ju tyvärr inte chansen att se tiger särskilt stor ändå, och trots våra tre tretimmarsturer i en skumpig 20-sitsig canterbil så såg vi inte mer än några dammiga tigerspår i sanden. Men – safari är ändå safari och jag älskar ju naturen. Skogen var full av roliga apor som lekte runt i träden, vackra hjortar, häftiga krokodiler, charmiga vildsvin, mysiga ugglor och ståtliga antiloper.

Och – vi fick se en leopard! Långt bort på en klippavsats låg hon, så grymt fin! Älskar att se djur i frihet och trots vår otur kan jag rekommendera andra att åka dit – hörde flera turister som hade sett tiger på nära håll och de hade inte tagit fler safaris än vad vi gjorde.

Har du varit på safari och vart kan du rekommendera mig att åka näst?

apor tigersafari i indien i ranthambhore nationalpark krokodil kungsfiskare i träd hjortar leopard nyfiken fågelranthambhore nationalpark sjö i safaripark indien vildsvin

3 comments

  1. Härliga bilder! Rekommenderar Madikwe Game Reserve i norra delen av Sydafrika. Det är det femte största i landet, och inte lika känt som till exempel Kruger nationalpark. Här finns möjligheten att se the Big Five, men också flodhästar, krokodiler, geparder, zebror, giraffer, ormar m.m.
    Ett plus är också att det är malariafritt.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close